06.05.2015 | 0:01
Три месеца сме без заплати в Левски
Стойчо Стоев: Ще пуснем Краев в чужбина, не можем да го задържаме
Един от най-силно представящите се футболисти на “Левски” през пролетния полусезон – Роман Про­хазка, изплю камъчето пред камерите на бТВ, като заяви, че иска да остане при “сините”, но ако нещата не се променят, може и да напусне през лятото.
“Като не получаваш три месеца заплата… Ние не сме милионери. След мача с “Лудогорец” (1:0) Иво Тонев влезе в съблекалнята и каза, че има някаква надежда да получим някакви пари. Ние се надяваме. Вече говорих с г-н Георги Иванов и с всички, които трябва. Ако не се оправят нещата, може и да напуснаПо принцип искам да остана, но няма как да го направя, при така създалото се положение. Ще гледам да съм коректен към клуба, защото и той ми е отговорил със същото. След това не обещавам нищо. Просто искам да живея нормално, защото да си чужденец в друга страна не е много лесно. Благодаря на феновете за подкрепата им през целия сезон. Те са най-добрите в България”, допълни футболистът.
На този етап пък стана ясно, че преминаването на нападателя Антонио Аниете от “Левски” във втородивизионния испански “Бетис” след края на сезона няма да се осъществи, според медиите в Испания. Преди няколко дни мадридският вестник “АС” цитира български вестници, които написаха, че Аниете може да играе във втородивизионния “Бетис” през следващия шампионат. Испанецът няма необходимия опит в мачове на това ниво, като е носил екипа на нискоразредните “Сеута” и “Реал Хаен” в последните сезони, когато е играл в родината си
. Възрастта от 29 години на Аниете също е сериозна пречка пред завръщането му в Испания през лятото, се казва в информацията на медиите в Испания. Антонио Аниете има договор с “Левски” до юни 2015 година, но “Бетис” не смята да го привлича, дори като свободен агент. И все пак любимецът на феновете гледа също към раздяла с клуба именно заради финансовия въпрос. На 99% е ясно, че Божидар Краев ще напусне клуба през лятото. Най-вероятната дестинация за талантливия младок е Италия.
Това беше пот­върдено и от старши-треньора на “сините” Стойчо Стоев вчера: “Краев го искат в чужбина. Не знам да има интерес от страна на “Лудо­горец” за него. Според мен най-добрият вариант за всички страни е той да отиде в чуждестранен клуб. Колкото и да ми е неприятно да го кажа. По този начин в “Левски” ще влязат свежи пари, а и ние не може да спираме младите си футболисти, при предложение от вън. В края на зимната подготовка аз се притесних, защото спрях да третирам Краев като млад футболист. Спомням си, че веднъж му казах: “Момче, ти защо не се усмихваш, а неговият отговор ме впечатли. Той ми каза: Такъв съм си, аз съм сериозен човекНе мога да кажа, коя позиция му е по-удобна, но съм доволен от начина по който играе”, заяви треньорът на “сините”.
Наставникът на “Лев­ски” призна, че е привърженик на треньора на “Байерн” и бивш наставник на “Барселона” Пеп Гуардиола. Специалистът бе гост в студио “Дерби” вчера. “Винаги ми е харесвал стилът на Гуардиола, комбинативният футбол. Всички бяха прехласнати по футбола тики-тики, който изповядваше в “Барселона”. Харесваше ми начинът, по който играчите предприемаха преса след загуба на топката. Тази преса за пръв път я видях в “Бар­селона”. Друг треньор, който харесвам, е Ариго Саки. Това беше преходът, който правеше неговият отбор от нападение в защита. Да не изреждам много големи треньори като Моуриньо и Анчелоти. Може от Моуриньо да се научи как да печели. Той не изповядва най-красивия футбол, но печели.”, заяви Стоев.
оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране