07.08.2022 | 11:00
Тройното убийство в Рогош е заради спор за имот (видео)
Жертвите са били застреляни с пистолет

Тройно убийство бе извършено в пловдивското село Рогош, съобщиха пред БТА от пресцентъра на ОД на МВР в Пловдив. Сигналът за кървавия инцидент е подаден снощи.

Смъртоносно са простреляни баща и двамата му синове. Има и една ранена жена, която е с прострелна рана в ръката. Тя е откарана в стабилно състояние в Университетската болница “Свети Георги”.

Според първоначалните данни мъж, на име Николай, е застрелял с пушка чичо си Енчо и двамата си братовчеди – Стефан (45 г.) и Веско (50 г.). Жената е дъщеря на по-големия от убитите братя.

Убийството е станало в ромската махала на Рогош. Там роднините са имали вражда от дълго време, а Николай често е заплашвал, че ще ги убие. В основата на спора е била наследствена къща. Към 18 часа в събота в къщата на жертвите са нахлули роднини и е започнал спор кой да получи имота. Въпросният Николай е извадил пистолет и е запонал да стреля по тримата мъже.

Днес кметът на Рогош Величка Величкова съобщи, че убиецът е задържан, а обстановката е спокойна. В селото днес ще отидат служебният министър на вътрешните работи Иван Демерджиев и главният секретар на МВР Петър Тодоров, които на място ще се информират за хода на разследването.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране