22.02.2015 | 0:04
Труп на баба престоя на дивана година и половина
Възрастната жена починала от естествена смърт преди 18 месеца

Труп на самотна 88-годишна старица бе открит почти случайно година и половина след смъртта й. Абсолютно на никого от съседите й на осмия етаж в блока на бул. „Васил Априлов” 124 в Пловдив не направило впечатление нейното отсъствие в последните 18 месеца. Възрастната жена починала от естествена смърт, както седяла на дивана в хола си.

В такава поза, но напълно разложена, била намерена в петък около 19,30 ч. от повикани на адреса полицаи. „Изнесоха костите й в черно чувалче. Как комшиите й не са усетили неприятната миризма?”, коментираха вчера хора от блока.

По думите им баба Николина Балджиева никога не се е женила и няма наследници и живи близки роднини. Според други съседи обаче старицата имала син, а в последните години преди смъртта си била навестявана често в дома си и от стар ерген с бели коси. Тялото й било намерено чак след като хората от апартамента под нейния се оплакали от теч.

Съседи отишли да й звънят на вратата, но никой не отварял. Един от комшиите имал ключ за жилището на баба Николина, но не успял да отключи, тъй като от вътрешната страна имало неизваден ключ. Тогава била извикана полиция и ключар. Когато жилището било отворено, всички останали изумени. Бабата буквално се била мумифицирала в позата на дивана, в която починала. Хора от блока вчера признаха, че не са я виждали от 2013 г., но не се усъмнили, защото предположили, че може да е заминала на гости при роднини. Пенсионерката била много саможива. Преди години купила апартамента от „Жилфонд” и почти не контактувала със съседите си. Вероятно жената е починала още през септември 2013 г.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране