11.12.2019 | 14:14
Цацаров разцепи социалистите
27 депутати от БСП гласуваха за него, въпреки твърденията на Корнелия Нинова, че партията няма да го подкрепи

Изборът на Сотир Цацаров за шеф на КПКОНПИ изненадващо разцепи социалистите в парламента. Въпреки официалната позиция на лидера на БСП Корнелия Нинова, че групата й няма да подкрепи тази номинация, вота в пленарната зала показа друго – само 30 от левите потвърдиха думите й, а 27 гласуваха „за” Цацаров. Трима от червените се въздържаха.

„БСП няма да подкрепи Цацаров. БСП няма да подкрепи нито един от двамата кандидати за шеф на КПКОНПИ”, каза от трибуната Корнелия Нинова. Малко по-късно обаче се оказа, че е бламирана.

Нинова обяви, че партията й няма кандидат, защото още преди две години е била против този закон и има свой проект за структурата, който предвижда шефът на КПКОНПИ да се избира от президента, а работата на антикорупционната комисия да е разследване по същество.

“Щеше да е върховно политическо лицемерие да се изправя и да кажа “ние не признаваме този закон и тази мъртвородена комисия, но “да кажем – ами ето ние предлагаме председател. Ами затова не предлагаме председател. Очевидно е кандидатура на мнозинството и ще мине с подкрепата на ДПС. Ние няма да подкрепим никого от двамата кандидати”, беше убедена Нинова.

За разлика от левицата в ДПС бяха единодушни, че ще подкрепят главния прокурор за председател на КПКОНПИ. От името на групата го заяви о.з.генерал Симеон Симеонов. Той призна, че е имал възможност да работи с Цацаров по време на службата си в Пловдив и има впечатления от неговия професионализъм.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране