02.10.2017 | 11:51
Целият ГЕРБ в защита на Делян Добрев от ‘злото’
Депутати отказват да гласуват оставката му. Цветанов в Хасково да решава кризата

Вълна от декларации в защита на подалия оставка депутат Делян Добрев дойде от почти всички структури на ГЕРБ и днес. Добрев получи подкрепа и от депутати, и от ГЕРБ – София, и от други непартийни личности. Партията ожесточено се втурна да брани Делян Добрев, който е бивш министър на енергетиката и настоящ председател на Комисията по енергетика, заради обвиненията на депутата от БСП Елена Йончева, че в общината в Хасково всички са негови роднини и последвалите след това обвинения и трусове. 

Местните структури на партията съобщават в официални съобщения, че са против оставката и не приемат “един почтен, знаещ и можещ човек да става заложник на нелепите и добре режисирани внушения на БСП” (от декларацията на ГЕРБ – Разлог).

От ГЕРБ – София стигат и по-далече: “Единственото нещо, от което се нуждае злото, за да триумфира, е добрите хора да не правят нищо”. (Едмънд Бърк). В декларацията си те обясняват, че БСП е злото, което е довело България до две национални катастрофи и продължават: “Деляне, призоваваме те да останеш! Бъди силен и докажи чистотата ти с присъствието и действията си, а не с твоето отсъствие! Бъди твърд в борбата срещу злото от ляво, което вече близо век мъчи България!”.

От вчера из структурите и депутатите на ГЕРБ тръгна дори специално направен плакат в защита на Добрев. Масово кадри и депутати от ГЕРБ го залепиха на стената си във Фейсбук.

Народният представител Станислав Иванов написа, че няма да гласува против оставката на колегата си. Това е мнението и на други депутати от ГЕРБ. В защита на Добрев застана и коалиционният партньор – Обединени патриоти, в лицето на вицепремиера Валери Симеонов. Което означава, че има вариант оставката на Делян Добрев като депутат да не бъде приета.

Тази вечер зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов събира всички структури на ГЕРБ в Хасковска област. На срещата ще бъдат общинските ръководства от областта, общинските съветници, общинските кметове и кметовете на кметства от партията, както и подалият оставка Делян Добрев.

Не е ясно обаче дали участие в герберската среща ще вземе участие кметът Добри Белинванов, който също е сред поканените.  Общинското ръководство на ГЕРБ вчера му поиска оставката като кмет, а Цветанов се дистанцира от него, тъй като не покрил очакванията.

“Начинът, по който реагира Добрев на конкурсите показа, че истинската му цел е била да кадрува и ръководи община Хасково, а аз само да бъда фигурант – фасадата, зад която друг реди събитията, без дори да мога да спра незаконните назначения. Това е обидно”, написа Добри Беливанов в писмо до медиите. А днес отиде на работа.

1 коментар

  1. Митев каза:

    Инстинкт на глутница хиени,когато виждат задаващия се лъв откъм близкия храст.В много области на страната,започнаха да гърмят главни бушони от “таблото” на Цв. Цветанов,което подсказва,че победата на герберите,все по-вече заприличва на пирова.Повсеместната корупция, пренатоварва “проводниците”,след което чуваме гърмеж и пушек.Така ще е, до към юни,юли на 2018-година.Ще последва окончателна и завинаги смяна на караула и на “главното електрическо табло”.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране