11.11.2016 | 20:28
Цецка излъгала за убития си дядо! Той е бил втори съпруг на баба й, баща й се отрекъл писмено от пастрока си
Това и е позволило да стане партиен секретар на да учи право в СУ чрез подкрепата на БКП

България е малка страна и както казваше командира всички сме братовчеди, ако не сме братовчеди то сме съученици или съседи! Та на въпроса за убития дядо на Цецка Цачева от комунистите и нейното кариерно развитие чрез Рабфак и членството в БКП!?

По информация с източник от родното село на Цачева Драгана, т.нар. „дядо“ убит от комунистите, всъщност е втори мъж на баба й.

Наистина са го разстреляли за участие в заговор на Петковистите. Пропуска се малка подробност, че баща и се е отрекъл от пастрока си и така дъщерята безпрепятствено прави кариера.

Това вече обяснява някои детайли от биографията и! Навремето когато се кандидатстваше в Университета се попълваше един подробен формуляр с биографични данни, не само за студента, а и за семейството му, цял чаршаф. Та в този формуляр имаше следния въпрос:

Имате ли близки засегнати от мероприятията на народната власт? Интересно как е отговорила Цачева на този въпрос, но едва ли си е позволила да затаи такъв важен факт!

Но ако, както казват нейни съселяни, това не и е роден дядо и баща и се е отказал от него, то тогава тя е имала чисто минало, което и е позволило да ползва привилегията на Рабфак и през 1980 година да бъде приета за член на БКП! По свидетелства на студенти от това време в ЮФ на СУ, през 1981 година, Цачева е била ЗКПЧ /Заместни командир по политическата част/ на студентската бригада село Капитановци, Видинско.

Това изглежда е станало, защото иначе, както отбелязват мнозина, с минало на засегнат от народната власт, цената на членството в БКП е обвързанст с едни други другари с пагони!

Снощният театрален етюд, придружен с насила пусната сълза не е новина. Стана ясно, че още през 2011 година Цачева споделя това с аудиторията на Георги Коритаров по ТВ плюс.

Иван Такев, Фейсбук

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране