09.05.2015 | 8:29
ЦСКА може да фалира
Отложиха срещата с феновете, чакат резултата от одита

Единият от собствениците на ЦСКА Ивайло Манджуков призна публично, че има опасност клубът да фалира. „Финансовото състояние на клуба е меко казано – трагично. Истината е, че има предпоставки, които могат да доведат клуба до несъстоятелност – коментира Манджуков.

– За ЦСКА обаче и всеки ден се пишат несериозни спекулации. Истината е, че има предпоставки, които могат да доведат клуба до несъстоятелност. Това обаче не е желанието на акционерите и ние взимаме мерки за прекратяване на евентуалния фалит. Одитът не е приключил. Това е огромен обем от работа. Правим анализ от 2006-та година до наши дниТакова нещо никой не е правил и това ще бъде оповестено публично. Ние алармираме, че финансовото състояние в ЦСКА е нестабилно, но това не значи, че искаме да доведем дружеството до фалит. Не трябва да се спекулира с това.”

Манджуков разкри, че са привлечени специалисти, които да създадат една оздравителна програма и нов подход при управлението на клуба.

„Това в България не е правено. Нови лица – акционери, може да има, след като представим визията си и стратегията за развитие на клуба. Няма как да дойдат инвеститори от само себе си. Особено в едно почти фалирало дружество“, добави Манджуков.ЦСКА отложи предвидената за днес среща с фенове, на която да се съберат идеи за спасяването на клуба. Срещата е пренасрочена за 22-и май. Официалната информация е, че се чака резултата от одита. Това обаче не се хареса на фракцията „ЦСКА Акционерите”.

Според нея, отлагането е смъртоносно за клуба и предложиха свой вариант за излизане от кризата. „Отлагането с повече от 10 дена е фаталнотъй като в момента практически нямаме функциониращ клуб”, се казва в декларацията на сдружението.

В същото време Ивайло Манджуков обяви, че ЦСКА ще подкрепи напълно треньора Любослав Пенев, ако се стигне до съдебно дело с Кирил Домусчиев. Както е известно, босът на „Лудогорец” ще даде на съд наставника на „червените” заради обидите, които той му нанесе при напускането си на националния отбор. Домусчиев ще заведе две дела срещу Пеневна обща стойност 40 000 лева. „Не знам нищо за делото на Домусчиев срещу Любо Пенев. Но ние ще застанем зад треньора и всеки един служител на клуба и ще ги подкрепим във всеки един момент“, каза Манджуков.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране