19.12.2016 | 0:01
ЦСКА-Сф с най-много публика
ЦСКА е най-гледаният отбор и при своите гостувания

ЦСКА-Сф твърди, че е отборът с най-много публика в есенния дял на Първа лига. От “Армията” съобщиха, че мачовете им са посетени от общо 75 000 души. Най-гледаната среща е била с Левски, която завърши 1:1 пред 22 000 души на Националния стадион.

“ЦСКА за пореден път е най-гледаният отбор в България през есента на 2016 г. Цифрата щеше да е още по-висока, ако ЦСКА не бе принуден да изтърпи наказание от една среща при закрити врата, която лиши отбора от подкрепа във важното домакинство срещу Локо Пд (0:1). Това означава, че средно над 4200 фенове са гледали на живо изявите на “червените” по стадионите в страната, а интересът към играта е значително по-висок, отколкото към другите отбори от елита.

Играното на 15 октомври “вечно дерби” с Левски пък постави рекорд за посещаемост на мач в родния елит през XXI век с над 22 000 зрители по трибуните. Единственият мач след 2000 г., който е с по-висока посещаемост, е финалът за Купата на България, който ЦСКА спечели на 24 май срещу Монтана и който бе посетен от над 35 000 зрители.

ЦСКА е най-гледаният отбор и при своите гостувания. Тимовете на Дунав, Ботев, Лудогорец, Пирин, Монтана и Локо ГО поставиха зрителските си рекорди за есента именно в мачовете срещу ЦСКА. Така бе продължена тенденцията от последните няколко години “червените” неизменно да са безспорни лидери по зрителски интерес в България”, съобщават от тима на Гриша Ганчев.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране