20.02.2016 | 0:01
Цв.Цв. дебне Радан Кънев, за да го съди
Той имал информация в аванс какво ще каже лидерът на ДСБ

Новият председател на вътрешната комисия Цветан Цветанов обяви в петък, че е нарочил лидера на ДСБ Радан Кънев за съдене и само чака някакъв повод, за да заведе дело за клевета. Ето и фамозния коментар на Цветанов: “Следя много внимателно коментарите на Радан Кънев. Дори съм ангажирал адвоката си Менко Менков и само чакам да направи това изказване, от което да мога да му заведа дело за клевета. Защото няма да търпя подобен човек като Радан Кънев да ми дава морална оценка за моите качества”.

Цветанов не спря дотук и даде да се разбере, че по някакъв необясним начин знае какво се върти в главата на Радан Кънев. “Просто само чакам. Доколкото знам, има някакви намерения да го направи (въпросното изказване, което ще стане повод за дело)”, разкри плановете си Цветанов пред журналисти в кулоарите на парламента.

Лидерът на групата на ГЕРБ поясни, че следи изявите на Кънев, защото замесвал името му в спрените от премиера Бойко Борисов обществени поръчки. Коментарът на Цветанов бе направен по повод изявление на Радан Кънев в неговия профил във Фейсбук. Лидерът на ДСБ обвърза спрените от премиера Борисов търгове с “кръга около Пеевски, Валентин Златев и Цветан Цветанов”.

“Надявам се, че ще излъчите в пълния вариант репортажите си, които сте направили с Кънев, за да мога да се възползвам от материала за съда”, препоръча Цветанов на журналистите. Самият Цветан Цветанов има опит в делата за клевета, но явно не се е поучил много от него. Той беше съден от бившата председателка на Съюза на съдиите в България Мирослава Тодорова, след като я беше обвинил, че покровителства организираната престъпност.

Цветанов беше оправдан на първа инстанция, но от втората се спаси с криене от съдебните призовкари, докато се сдобие с депутатски имунитет. В момента Радан Кънев също е с имунитет и не може да бъде съден за клевета. Той призова Цветанов пак да прочете поста му в социалната мрежа, защото бил написан с чувство за хумор. Ако все пак бъде заведено дело за клевета, адвокат на Кънев щял да е заместникът му в партията Атанас Атанасов.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране