23.06.2021 | 14:08
Цвета Караянчева използвала парламентарния звънец като лично шкафче…
Караянчева, иженарицаема ПКП, е очаквала да я изберат пак за председателка на Народното събрание и затова е гледала на парламентарния звънец като на свое лично шкафче

Тази снимка е направена ден преди да се открие предишният кратко просъществувал парламент. Неколцина новоизбрани депутати от „Има такъв народ“ разглеждали новата зала в Партийния дом. Развеждал ги служител от парламента да им покаже как работи системата за гласуване, как е ремонтирана залата и т. н.

Спрели при звънеца на председателя на Народното събрание. Един от депутатите – сценаристът от „Шоуто на Слави“ Драгомир Петров – ударил звънеца да чуе как звучи. И в този момент забелязал под него да се подават две карти – лични или банкови. От любопитство ги издърпал изпод звънеца и той и придружаващите го видели учудени, че това са документи на бившата председателка на Народното събрание Цвета Караянчева. Засмели се и подминали, но Драгомир Петров се върнал и им щракнал една снимка. Когато по-късно я показа на редактора на e-vestnik, ние я измолихме да ни я даде за публикуване.

Едната карта на снимката е временна на народен представител, която се издава докато се избират органите – комисии и др. – на ново Народно събрание. Другата карта е постоянна, на народната представителка Цвета Караянчева, избрана и за председателка на Народното събрание. Когато парламентът е приключил, председателката му е мушнала двете карти под парламентарния звънец.

Остава да се гадае с каква цел. Зарязала е старите си карти просто така? Или е очаквала да се върне на същото работно място?

Според Драгомир Петров сложените под парламентарния звънец карти показват, че Цвета Караянчева, иженарицаема ПКП, е очаквала да я изберат пак за председателка на Народното събрание и затова е гледала на парламентарния звънец като на свое лично шкафче. Факт е, че ГЕРБ в първия ден на парламента предложи за председател на парламента именно Караянчева, но не я избраха.

Каквато и да е причината, картите на Караянчева под парламентарния звънец не са много добра атестация за председател на Народното събрание.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране