05.09.2017 | 0:01
Цветан и Антоанета Василеви: Ще направим казуса “КТБ” световноизвестен
Румен Радев е влязъл в реториката на главния прокурор Сотир Цацаров

Цялата ситуацията прилича на театър с лоши актьори. Аз писах писмо до президента, а ми отговори главният прокурор. Къде е разделението на властите? И живеем ли в правова държава? Дали сме виновни или не решава българският съд. Излиза лишени сме от всички наши права т.е. от презумцията за невиност до доказване на вина. Това каза съпругата на банкера Цветан Василев – Антоанета, в интервю за БИТ.

Василева обяви, че е написала писма и до други президенти и възнамерява да направи казуса “КТБ” световноизвестен. “Прокуратурата разчита да не говорим за нашите обвинения. Те си мислят, че като виновни се срамуваме от това, което сме направили. Но ние не се срамуваме и ще направим този случай известен по целия свят”, каза тя.

Бившият мажоритарен собственик на фалиралата КТБ също коментира действията на президента Румен Радев. Според банкера Радев е влязъл в реториката на главния прокурор Сотир Цацаров. И допълни, че това се е доказало, след като Радев не е наложил вето на “скандалните промени в НПК”, повечето от които били специално направени за мегаделото “КТБ”.

“Аз не съм бил част от мафията. Налагало ми се е да търся начини да защитя банката от тяхната алчност. Бях рекетиран в продължение на години, но върха бяха исканията на Пеевски през май 2014 година”, каза още Цветан Василев.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране