02.10.2017 | 20:10
Цветан Цветанов сравни президента Радев с Ким Чен-ун
Зам.-шефът на ГЕРБ е ядосан от думите на президенга, който го сравни с беквокал на Бойко Борисов

“Ако смятаме, че ще имаме севернокорейски нов лидер, който ще се нарича Румен Радев, аз не бих искал българският президент да бъде олицетворение на противопоставянето и на разделението на нацията.” Това каза лидерът на парламентарната група на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов.

“Президентът, по конституция, олицетворява обединението на нацията. Това е поредният системен опит на президента да неглижира и да противопоставя институциите, и да не зачита всички различни мнения, които излизат в публичното пространство. Зад ГЕРБ и Парламентарната група на ГЕРБ, която представлява 1 100 060 гласа, трябва да бъдат уважени, както ние изпитваме уважение и респект към президентската институция, защото, дали ни харесва, или не, той е законно избраният президент”, каза още Цветанов.

Думите му бяха по повод изказването на Румен Радев по-рано днес.  “Очаквах премиерът да озапти беквокалите в парламента. Това не се случи, те пеят все по-високо и все по-фалшиво. Освен това наблюдавам от всички действия на партия ГЕРБ или премиерът губи контрол върху партията си, или я насърчава в битката срещу мен. Вече не виждам нужда от такава среща (с премиера).

Освен това Радев каза, че се води битка. “Води се тази битка, но считайте, че след като я търсят, ще я получат. Това, което ме смущава повече не е тази битка, а всички процеси, които стават в страната, на фона на предстоящото европейско председателство. Не затова дали то ще бъде успешно или не, считайте, че накрая ще бъдем потупани по гърба – такава е практиката. Притеснява ме начинът, по който гледаме на него и това, което искаме да извлечем от него. Мисля, че управляващите гледат на това председателство като на някаква омерта, която да легитимира спокойствие отвътре и легитимация отвън”, посочи Радев.  Според Цветан Цветанов, с последното изказване президентът е отправил упрек и към Европейския съюз.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране