18.02.2016 | 10:01
Цветан Василев: Борисов действа на принципа „след дъжд качулка”
Активността на премиера по отношение на КТБ е поредна пушилка

“Каквито и действия да е предприел премиерът Борисов, те са малко на принципа „след дъжд качулка“, казва в интервю за Би Ай Ти, дадено в Сърбия, бившият мажоритарен собственик на КТБ Цветан Василев.

“Безкрайно съм радостен, че този прословут доклад ще бъде отворен и ще покаже къде са въпросните открадната пари“, казва той по повод поисканото от финансовия министър Владислав Горанов разсекретяване на доклада на „Аликс партнърс“ за активите на КТБ.

На въпрос защо точно сега Бойко Борисов става активен, той отговори: “Нямам идея, предполагам, че е имал натиск от ЕС”. Не съм притеснен от изявленията на Борисов, че скоро всичко по темата КТБ трябва да стане ясно. “Напротив. Безкрайно съм радостен, че този прословут доклад ще бъде отворен и ще бъда много благодарен, ако този доклад покаже къде са въпросните прословути открадната пари”, заявава банкерът”.

Василев обаче допуска, че настоящата активност може да се окаже отново прах в очите. Като “поредната пушилка на кръга, организирал покушението срещу банката” определя и списъците, публикувани от синдиците на КТБ, за магистратите с влогове в банката. Василев твърди, че не ги познава и те били дошли като нормални клиенти. Според Василев докладът ще отрече „митологемата на хората, които организираха атаката срещу банката“. „В момента съм в процес на екстрадиция, предстои ми делото на първо ниво, както и да бъдат анализирани политическите причини за него“, добавя той.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране