08.07.2018 | 21:08
Цветанов отива в САЩ за конференция на мозъчните тръстове…

Шефът на ПГ на ГЕРБ и зам.- председател на партията Цветан Цветанов заминава на едноседмично работно посещение във Вашингтон, съобщиха от пресцентъра на ГЕРБ.

Той пътува за САЩ за участие в 8-та Трансатлантическа конференция на мозъчните тръстове “В преосмисляне на голямата трансатлантическа сделка”.

Самата конференция ще има 8 сесии, на които ще се обсъдят отношенията ЕС и САШ, влиянието на Брекзит, възможностите и предизвикателствата, създадени от новите технологии, трансатлантическата търговия, бъдещето на НАТО, трансатлантическото единство в свят на геополитическо съперничество и борбата с тероризма, и трансатлантическата политика в Близкия Изток.

Преди конференцията обаче Цветанов ще се включи и в 9-та Среща на върха на Трансатлантическата парламентарна група. Тя ще се проведе във Вашингтон на 10 юли, като участниците в нея ще коментират актуални политически теми, касаещи отношенията между ЕС и САЩ и международната сигурност. В рамките на работното си посещение във Вашингтон Цветан Цветанов ще проведе редица срещи с представители на правителствени и неправителствени организации от САЩ и Европа

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране