12.10.2018 | 0:01
Цветанов видя хибридна война покрай убийството на Виктория
Поклонението пред тленните останки на Виктория Маринова ще се състои днес от 10,30 ч. в църквата "Света Троица"

Зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов определели като умишлена атака и хибридна война критиките към правителството заради убийството на Виктория Маринова в Русе. “От всичко, което се случи в рамките на 48 часа, се показа едно професионално хибридно атакуване. Това е умишлена атака. МВР не изведе никаква информация, но конспирациите заваляха”, обяви вчера гербаджията.

По примера на премиера Борисов и Цветанов нападна журналистите. Според него проблемът с международните коментари срещу страната е дошъл от медиите и разпространението на фалшиви новини и непроверена информация.

Поклонението пред тленните останки на Виктория Маринова ще се състои днес от 10,30 ч. в църквата “Света Троица” в Русе. Обезобразеното тяло на 30-годишната телевизионна водеща бе открито в събота в храсти на крайбрежната алея в Русе. На третия ден след убийството властите обявиха, че извършителят е 21-годишният Северин Красимиров. Отпадна версията, че убийството е свързано с работата на Маринова като журналист. Чрез ДНК анализ разследващите са установили, че Северин е изнасилил и убил Маринова.
Красимиров е дал съгласие за опростена процедура по екстрадиция, съобщи вчера председателят на Окръжния съд в Щаде Вили Вирт. Така формалностите по съдебния ред ще бъдат избегнати и Северин ще бъде върнат до дни в България. Апелативният съд в Хановер ще гледа мярката му за неотклонение.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране