31.01.2016 | 0:01
Турчин във Фейсбук: Извинявам се за робството, но Родината ни е България
Идва много голямо зло и трябва да изберете дали да живеете с мен или с другия, пише д-р Ефраимов

Статус за турското робство и арменския геноцид на добричкия гинеколог д-р Хасан Ефраимов набира популярност във Фейсбук.

„Разберете се най-накрая какво е било, за да знам точно за какво да се извиня. Въпреки това, аз го правя“, пише лекарят по повод на разгорещените дебати от последните седмици за 5-те века османско владичество. И още:“Извинявам се и на народите на тези 117 държави, които са били поробени от Османската Империя. Извинявам се за всички злини, извършени от тази Империя, въпреки че дедите ми са били обикновенни селяни, които са копаели земята си някъде из Лудогорието“.

Всеки момент д-р Ефраимов ще издаде своя книга, в която героите нямат имена, а само прякори. В романа „Метаморфоза“ главният герой осъзнава, че „дребните неща са тези, които те правят щастлив, малките радости са истинските и любовта е до нас, но ние нямаме очи да я видим, устремени напред и нагоре“. Пред Стандарт днес медикът призна, че след статуса във Фейсбук е получил много поздравления, но и отново много обиди. Написаното от
д-р Ефраимов вече има стотици харесвания и споделяния в социалната мрежа.

1 коментар

  1. Искрен Куюмджиев каза:

    И дедите на много от германците, преди да станат войници, са били обикновени селяни, работници и пр. Аз не държа на извинението, но фактите са такива. Държа да не съдействате на Турция да се опитва да ни вземе държавата.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране