23.01.2024 | 11:47
Удушеният Пейо имал шанс за кариера като авиоинженер в Германия, но се върнал у нас
Приятелите му в Манхайм се събират на панихида в църква, на която свещеникът е българин, за да го почетат

Пейо Пеев, който бе удушен в София от тъщата си с помощта на жена си Габриела, е имал шанс за блестяща кариера като авиоинженер в Германия, но се върнал в България, защото е искал да има семейство и деца. Това каза в интервю за Нова телевизия приятелката му Лора Минева, която живее в Манхайм.

Тя разкри, че преди да се оженят заради натиск от тъщата, Габриела не му давала да вижда детето си.

„Казвала му, че заслужава по-добро бъдеще. Знаех за тъщата Красимира Трифонова, че живее в чужбина. Основният й аргумент бе, че ако той има права над детето, дъщеря й няма свободно да пътува, а тъй като тя е зад граница, иска Габриела да ходи там често“, обясни Лора.

„Той се бори дълго, за да бъде вписан като баща на детето, защото в един момент те се разделиха. През цялото време обаче той искаше да може да вижда детето си“, добавя тя.

„Водеше дълга битка, за да може да припознае детето и да има някакви контакти с него“, разказва младата жена, която е била състудентка на Пейо в Германия.

Не знам какво е намирал в Габриела, но той си я харесваше, добавя тя.

„Представях си, че майката е доста обсебваща. Явно иска нещо специално за дъщеря си“, заяви Миниева.

„Пейо твърдеше, че Красимир редовно манипулира дъщеря си и влияе на отношенията им“, добавя тя.

„Сигурна съм, че няма да намерите човек, който да каже нещо лошо за Пейо, защото той бе изключително фин, интелигентен и добър човек. Единственото нещо, което искаше, бе да има семейство и деца“, разказва младата жена.

„Вчера си говорихме с моят съпруг, който е лекар в Германия и според него е много трудно да се удуши човек. Това убийство е станало бавно и по изключително мъчителен начин“, коментира тя.

Това са хора, които не трябва да бъдат сред обществото, подчерта приятелката на удушеният мъж.

„В неделя в църквата в Манхайм, в която свещеникът е българин, ще направим панихида. Ще се съберем приятели. Който иска да дойде и да си спомним за Пейчо, нека да заповяда!“, каза още тя.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране