31.01.2024 | 21:28
Удушвачките Красимира и Габриела с топимоти в София, Бургас и Варна
Апартаментът, в който с двете жени е живял Пейо, е бил придобит съвсем скоро

„Габриела Славова е активен екопазител и ековдъхновител. Любовта към природата, изследователският дух, нестихващият ентусиазъм към екопромяна и екомениджмънт образованието са стабилните основи, върху които се крепи активната дейност на пазител и приятел на природното наследство на Земята. Нейният пример е ценен за българската природа и устойчивото бъдеще, защото мотивира младите да познават, опазват и ценят природата.“

Това е част от прочувствена характеристика, дадена на сайта на фондация „Биоразнообразие“ за обвинената заедно с майка си за убийството на съпруга си Пейо Пеев Габриела.  А през миналата година Славова като „същинско олицетворение на буден активист за природата“ е получила и награда от екологичната организация.

„Макар ангажираното ежедневие и безбройните дейности, които реализира самоинициативно или като част от екипа на община Бургас, тя впечатлява с осъзнати и смислени каузи в посока популяризиране и опазване на околната среда и нейните обитатели“, се казва още в хвалебственото описание, посветено на младата еколожка.

В миналото си Габриела се изявява и на друго обществено поприще – борбата с корупцията. Според информацията в Търговския регистър тя е член на бордовете на директорите на различни фондации, които са с безупречна репутация до момента.  Довчерашните колеги не отричат, че познават добре – и нея, и майка , но заради трагичния случай отказват официално да говорят.

„Шокиран съм, но не мога да коментирам. Наистина беше при нас, но не искам името да се свързва по никакъв начин с мен, както и с дейността на фондацията ни“, споделя Йордан Карабинов, председател на фондация „Антикорупционен институт“, пред „24 часа“. Подобно е и отношението на сегашния шеф на друга фондация, в чието управление е участвала Габриела – „Институт за интеграционни изследвания“.

Сега, когато бащата на второто дете на Габриела води битка за родителските си права, той ще трябва да се изправи и пред още един въпрос – на какво имотно състояние е наследник синът му.

Справка в Имотния регистър показва, че баба, майка и дъщеря през годините са станали собственици на доста атрактивни имоти в столицата и по Черноморието. Според документите през 2001 г. Красимира е получила апартамент от 54 кв. м от областната управа на ул. „Боряна“ в Овча купел по закона за уреждане на правата на лицата с дългогодишни спестовни влогове, който впоследствие е продала.

През 2018 г. Красимира придобива два апартамента на ул. „Сашо Николов – Сладура“ в нов и престижен комплекс, разположен в близост до мол „Парадайз“. Впоследствие, през 2021 г., с ипотека придобива и апартамента на ул. „Елемаг“ 17, бл. 308 ет. 7, ап. 33, пред който в колата си беше зверски убит Пейо Пеев.

Справката в Имотния регистър показва още, че наскоро тя е купила и парцел край морето – в село Медово до Ахелой. Отделно е получила като дарение от майка си и брат си и вила в Черноморец. По наследство е станала и собственик на жилище на ул. „Княз Борис I“ в центъра на Варна.

Проверка на медията показа, че апартаментът, в който с тях е живял и самият Пейо, е бил придобит от жените съвсем наскоро. Той също е дарение от баба Тона на Красимира и Габриела и се намира в престижния бургаски квартал „Лазур“ в непосредствена близост до Морската градина и плажа.

От имотното състояние на дъщерята Габриела Славова, която е работила в община Бургас, става ясно, че тя е получила и място от 3800 кв. м в Черноморец. То е дарение от известния Станко Димитранов – Художника, който в миналото е описван като „знаменосец“ на протестите на местните хора за възстановяване на земите им в морското градче.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране