15.04.2016 | 0:01
Украйна създаде „министерство на окупираните територии“
Новият премиер е Володимир Гройсман

Украинският парламент прие оставката на премиера Арсений Яценюк и избра за нов премиер досегашния шеф на парламента Володимир Гройсман. В подкрепа на това решение гласуваха 257 депутати при минимално необходими 226 гласа.

Вчера новосъздадена коалиция между президентския „Блок на Петро Порошенко“ и партията „Народен фронт“ договори състав на кабинета и кандидатури за председател и зам.-председател на Върховната рада. „Ще създадем ново министерство по въпросите на преселниците по принуда, зоната на антитерористичната операция в Източна Украйна и окупираните територии“, заяви президентът Петро Порошенко.

Володимир Гройсман каза пред парламента, че новото правителство начело с него няма да търпи корупцията и ще се стреми да засили връзките с Европа, предаде ТАСС. 38-годишният Гройсман е „политик от ново поколение, който сигурно ще стане най-младият премиер в историята на Украйна“, представи го държавният глава. В проект за назначаване на външен министър в новия кабинет е посочен действащият първи дипломат Павло Климкин.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране