22.01.2024 | 11:27
„Унищожих ѝ бъбрека”, казал Георги на полицаите. С два ножа клал майка си Рада Гешева
Не изпитва никакво съжаление за стореното, заявил пред полицаите: „Исках да я приключа бързо”
Георги Генджов хладнокръвно убил майка си Рада.

64-годишна жена беше убита в Бургас в неделя, по случая е задържан синът ѝ Георги Генджов, съобщиха от полицията. На специален брифинг пред медиите от МВР Бургас и Окръжната прокуратура дадоха подробности пред медиите за жестокото убийство на учителката Рада Гешева.

„На 21 януари в 04:00 ч. сутринта в МВР Бургас е постъпил сигнал за намушкана жена на ул. „Шейново“. Екипът, който отива на място, установява жена на 64 години, без признаци на живот, както и 24-годишния й син, криминално проявен. Жената е открита с множество прободни рани по цялото тяло, като синът прави пълно самопризнания за извършеното деяние“, посочи директорът на областната дирекция на МВР в Бургас.

От полицията посочиха, че задържаният е криминално проявен – през 2023 г. няколко пъти е бил настаняван в Център за психично здраве в Бургас, като последно е бил през май.

Окръжният прокурор на Бургас Георги Чинев обясни, че на извършителя е повдигнато обвинение за убийство на майка с особена жестокост и по особено мъчителен за жертвата начин.

„На жертвата са нанесени няколко десетки удара с два ножа. След като използваният от извършителя нож се е счупил, той е взел нов, с който е нанесъл няколко десетки наранявания в гърба, бъбреците, краката. Той е казал по време на разпита „Унищожих й бъбрека“, разказа Чинев.

Синът на жената, която беше брутално убита в Бургас в неделя, е направил пълни самопризнания. Това обявиха от Прокуратурата.

„Извършителят е нанесъл няколко десетки удара с ножове. След като първото оръжие се е счупило, той е взел втори нож. Нанесъл е наранявания в областта на гърба, бъбреците и краката- на жертвата. Накрая е казал: „Унищожих ѝ бъбрека” поясниха от обвинението.

Отзовалите се на сигнала за престъплението полицаи заварили на мястото младия мъж и безжизненото тяло на майка му. „Извършителят не проявява никакво съжаление. Той не се разкайва, напротив – хладнокръвно заявява, че е „искал да приключи майка си бързо, по-хуманен начин”, поясниха от Прокуратурата.

Във вторник предстои да бъде внесено искане за постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража“. Експертиза ще уточни психичното му състояние.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране