21.01.2024 | 19:42
Уважавана учителка е убита от дрогирания си син в Бургас
Рада Гешева е била намушкана 40 пъти от наследника си наркоман

Учителката Рада Гешева е убитата от сина си жена на ул. „Шейново“ в Бургас. Тя е дългогодишен преподавател по български език и литература в ПГЧЕ „Васил Левски“ (Руската гимназия). Изключително уважаван педагог.

Гешева е била намушкана 40 пъти. За тежкия инцидент съобщи говорителят на Областната дирекция на МВР Цветелина Рандева. Установено е, че 24-годишен бургазлия намушква многократно с нож и убива майка си. Извършителят е задържан за срок до 24 часа.

Около 03,55 ч. тази нощ е получено съобщение за инцидент в жилище на ул. „Шейново“ 40 в центъра на града. Извършен е оглед на местопроизшествието. Тялото на бургазлийка е откарано за аутопсия в отделение „Съдебна медицина“ към УМБАЛ Бургас. Образувано е досъдебно производство.

Запознати разкриха, че задържаният Георги имал психически проблеми, вследствие на употреба на наркотици. Майка му го отгледала сама, а в момента Георги бил студент.

Според лекари, които са го лекували, той имал сериозно заболяване, но състоянието му се влошило още повече заради системна злоупотреба с наркотични вещества. Това било причината да се върне от София и прекъсне висшето си образование.

Георги на практика не е имал приятели. Живеел с майка си на партера на ул.“Шейново“, бил затворен и абсолютно некомуникативен. Съседи го описват като отнесен и честно неадекватен човек, който за последните 6-7 месеца не си е разменил и дума с тях.

Близки на легендарната бургаска учителка Рада Гешева споделят, че тя се е борила за детето си до последно. Опитвала се да му осигури качествено лечение, но психиатрите и в Бургас, и в София така и не помогнали.

Една от работните хипотези в разследването е, че снощи Георги изпаднал в криза. Изобщо не разпознал майка си, до последно си въобразявал, че е враг, когото трябва да убие. Заради това я нападнал посреднощ и нанесъл над 40 удара с нож.

Веднага след това се обадил на телефон 112 и съобщил за убийството. На адреса са дошли 4 патрулни автомобила и линейка. Георги се държал крайно неадекватно, сякаш е под въздействието на тежки наркотици.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране