01.04.2019 | 1:58
В Бургас пробутват родител А и родител Б
Регистрационната форма за I клас премахва понятията баща и майка

В електронния формуляр за записване в I клас на сайта на община Бургас фигурират “родител А” и “родител Б” вместо “баща” и “майка”. Формата в момента е примерна, но в началото на май трябва да е активна.

В България джендър идеологията е противоконституционна. Към момента повечето общини, които предлагат електронни регистрационни форми за I клас, изискват обичайните данни за един родител/настойник или за майката и бащата.

Още в началото на март Федерация “Просвета” и дискусионният клуб “Политика 21” към БСП в София изразиха дълбоката си тревога от опитите джендър идеологията да се промъкне в дейността на българското училище.

Националното събрание на Франция през февруари гласува замяна на думите “баща” и “майка” с “родител 1” и “родител 2” в училищните формуляри, за да не се засягат хомосексуалните родители, но това предизвика бурни реакции и коментари. В България джендър идеологията е противоконституционна. До момента само община Бургас предлага родителите да са А и Б. Формите за прием на деца в I клас на общините Варна, Русе, Стара Загора и др. изискват данни за родител/настойник; ЕГН; номер на лична карта. В Пловдив изискват данни за родителите – майка, баща.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране