05.06.2016 | 22:59
В материала има продуктово позициониране!
Командовать рекламой буду Я!

На Северната скоростна тангента, част от софийския околовръстен пръстен, се проведе парад на ретроавтомобили от една конкретна марка. Събитието уважиха и подкрепиха министър-председателят Борисов, Лиляна Павлова, Ивайло Московски и други важни лица.

Не че сме изненадани, но пак ни направи впечатление колко освободен е ББ по отношение на рекламната дейност в Министерския съвет. Този държавник никога не се е притеснявал да рекламира конкретни марки, да подкрепя конкретни производители и най-вече да създава работа на конкретни бизнесмени.

Тва лобизъм, тва протекционизъм – много са сложни тия думички, по-добре да се правим, че не сме ги чували или да ги употребяваме произволно, както въобще се ползват думите по целия социален регистър в тая държава – от най-ниското до най-високото място.

По-долу отпечатваме диалог между репортерка и премиер от мястото на парада – Северната тангента, Софийският Арктически кръг, тъй да се каже. Отношенията власт-медии не са тема на настоящата публикация, но и в това отношение диалогът е впечатляващ.

***

Репортерка, bTV: …Мяу-мяу*, имаме подарък за вас – тениска и ръкавици, те са за нашата кампания (“Да изчистим България за един ден”). Днес, предполагам, знаете…

ББ: Знам, нали всички ше чистат в момента.

Р: Така е, вие дали бихте се включили сега да чистите?

ББ: Аз се включвам винаги.

Р: Винаги! Ще се включите ли в кампанията или?

ББ: А, включили сме се, ама обещах (да съм тук) на колегите тука от Мото Пфое, щото… (пауза). Рекорд за Гинес, със съдии, със… (пауза). И това страшно ме учудва. Разбира се, някои ще са против, щото… И трябва да намерите начин да им се извините за задръстванията, щото… Не съм вярвал, че може от 6 часа да се редят (автомобилите за парада), ето виждате, хиляди коли – само фордове, за да участват в рекорда на Гинес!

Р: Да, наистина…

ББ: Това не знам как мое да го организира някой! Но явно се самоорганизират.

Р: И защо решихте да дойдете да ги подкрепите?

ББ: Еми… Поканиха ме и… Днеска е събота, по-свободно.

Друг репортер: Ще покарате ли форд?

ББ: Аз карах като главен секретар – волво едно ми бяха дали от Мото Пфое. Щото, помните, тогава нямаше нито една редовна кола в МВР. Не можеше да излиза… По-точно, можеше да излиза, не можеше да се връща от чужбина. Такива бяха колите тогава.

Първата репортерка: Надяваме се, след като днес сте малко по-свободен, както вие казахте, да дойдете да се включите заедно с нас в Борисовата градина…

ББ: Там няма да дойда, но съм си направил такава организация – както и на министрите – да се включат навсякъде, кметовете, областните управители. Така че ще получите подкрепата, която имате от нас. А и е видно, че градовете станаха в пъти, пъти по-чисти. И на днешния празник идете снимайте и завода за боклука в София. Щото само преди няколко години това, което събираха софиянци, отиваше в деретата. А сега имаме най-хубавият завод в Европа. И така, както тука беше едно голо поле, и ако искаха да направят рекорд на Гинес, няма къде да го направят, сега направихме Северната тангента, да има възможност. Виждате какво прекрасно съоръжение. Сиреч по-малко трябва да забравяте. Особено вие!

(Клаксон, още малко реклама и край на материала. Видеото е публикувано в личния фейсбук профил на Бойко Борисов.)

________

* Репортерката не е точно маци-писи, но така звучи. Думата мяу е творческа волност на вашия кореспондент.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране