12.04.2023 | 13:09
В САЩ подновиха дело срещу Пеевски и ПИБ
Окръжният съд в Ню Йорк възкреси делото RICO

Окръжният съд в Ню Йорк възкреси делото #RICO.

Въпреки периодичното грухтене от свине-кафевите медии (които отдавна уж не са на #Пеевски) как делото RICO в САЩ било прекратено, всъщност се оказва, че това далеч не е така.

Напротив – през последните 10 месеца течеше спор за подсъдност между съда в Ню Йорк и съда в Тексас, където се води свързано дело по несъстоятелност.

С определение на съдия Robert Lehrburger от 6-и април отново се дава ход на делото в Ню Йорк и се дават указания на страните какви процесуални действия следва да предприемат – с краен срок 20-и април.

Припомняме, че това дело беше заведено още през 2018 срещу Делян Пеевски, #ПИБ (и нейните двама собственици), БНБ и други ответници.

С оглед междувременното намагнитване на Пеевски през 2021, няма да се изненадаме сега делото да се развие по (да кажем) определено нов начин.

BIRD ще продължава да следи и информира за развития по казуса.

Припомняме как ние първи разкрихме, че американската адвокатска кантора, бранеща #Цеко и Ивайло в САЩ е същата кантора, ангажирана от българската държава да брани държавния интерес по многомилионни арбитражни дела. Случайност, разбира се.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране