14.04.2015 | 8:20
В “Славия” очакват щедри премии
Венци Стефанов: Бихме ги за 100-годишнината от първия мач

Футболистите на “Славия” очакват да бъдат щедро възнаградени след победата с 1:0 над “Левски”. В събота часове преди Великден “белите” взеха трите точки от “сините” след гол на Карлос Фонсека в 33-тата минута.

Президентът на най-стария столичен клуб Венцеслав Стефанов не присъства на срещата, тъй като бе в чужбина, но се очаква като се завърне да зарадва играчи и треньори.Преди дербито босът не е обещавал извънредна премия. На “Овча купел” обаче очакват да получат такава, тъй като “Левски” е особен техен дразнител Това се доказа и от нападките между Стефанов и Тодор Батков след мача. Спортният директор на “сините” Георги Иванов-Гонзо също си позволи да критикува шефа на “Славия”.

Треньорът Иван Колев възнагради играчите си след победата. Наставникът пусна “белите” в по-дълга почивка и вчера “Славия” нямаше тренировка. Първото занимание за седмицата е насрочено за днес. Следващият мач на тима е в неделя (19 април) – гостуване на “Черно море”. След победата над “сините” Иван Колев заяви: “Поз­дравявам играчите за победата.

Една сериозна крачка към изграждане на новия ни стил. Не само се стараха , но показаха и голяма класа, което е първа стъпка към изграждането на един силен отбор. Във всяка една фаза на играта се представиха добре. Това е най-радващото”, заяви Колев. “Не срещам абсолютно никаква трудност с играчите, защото смятам, че тренирам професионалисти”, допълни Колев.

Наставникът на “Лев­ски” Стойчо Стоев пък заяви, че донякъде е очаквал подобна игра от “сините” футболисти. “В някаква степен явно и времето повлия. Теренът не беше на нужното ниво. След като не може топката да се изнася нормално, е логично да правим грешки. За съжаление, това са терените в България. До някаква степен очаквах това представяне. Имаше умора и като цяло нищо не се получи. Проспахме първото полувреме, през второто “Славия” се затвори и стана по-трудно. Всеки мач си има някаква стойност, въпреки че втората шестица е без значение”, заяви Стоев.

“Тези мачове могат да ми дадат по-обстоен поглед на кого мога да разчитам след лятото. Те могат да си помогнат, но могат и да си попречат. Ясно е, че финансовото състояние няма как да се промени до лятото. Явно това ще бъде и футболистите трябва да са професионалисти. Може би и в главите на играчите се върти къде ще продължат кариерите”, каза Стоев.

Президентът на “Славия” Венцеслав Стефанов пък използва Канал 3, за да отвърне на нападките от страна на “синия” лагер след поредната победа на неговия тим. “По-смешни претенции не съм чувал. Това е като вица с космонавта с кривата ракета. Ако е помогнал, това е бил Началника (Господ, бел. Ред. ). Голът вкара 33-ти номер в 33-та минута, в 33-та секунда, навръх Великден. Тези, които са по-лицеприятни на Господ, им се усмихна щастието. Не мога да давам мнение за първите 7 години от живота на човек. Аз не мога да се изразя по този начин, защото не ми го позволява възпитанието. “Славия” е създал “Левски”, за да има с кого да играе”, заяви Стефанов.

“Като победиш Левски винаги си доволен. Бихме ги по случай стогодишнината от първия мач. Били сме ги и преди 100 години, ще ги бием и сега, когато си решим”, закани се Стефанов.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране