16.07.2016 | 1:41
В Турция започва гражданска война!
Военен хеликоптер е открил огън по хората, които са излезли на улиците в Истанбул, Германия отказа убежище на Реджеп Ердоган

В Турция започна гражданска война. След като сваленият президент Реджеп Ердоган призова хората да излязат на улицата да го защитят, излязоха ислямисти.

Има сблъсъци на площад Таксим в Истанбул. В Анкара има още един взрив. Пред банкоматите в цяла Турция се извиват опашки.

Военен хеликоптер е открил огън по хората, които са излезли на улиците в Истанбул и са блокирали моста на Босфора. Това предположение изказаха в bTV по повод излъчване на световните медии от турския град. Вижте сами какво се случва в страната тук!

В същото време се появиха и излъчвания на живо на потребители във Фейсбук. Ето какво предават в световните агенции от тях тук!

В същото време военни хеликоптери откриха огън по протестиращите в Анкара преди минути. Това съобщават световните агенции и допълват, че се чува засилена стрелба. ДХА съобщава също, че военен хеликоптер е нападнал щабквартирата на полицията в Анкара. Междувременно информационната агенция „Догу хабер ажансъ” (ДХА) оповести ултиматума на турските въоръжени сили, излъчен по националното радио и телевизия (ТРТ)

Германия е отказала достъп на Ердоган.  Предполага се, че в момента той се намира някъде в Егейско море, в резиденция на близък бизнесмен.

Всички Контролно-пропускателни пунктове на българо-турската граница работят. Границата ни с Турция засега не е затворена. Може би предстои обаче нейното затваряне. Такава информация съобщиха журналисти от Одрин.  Има струпване на много гастърбайтери на граничните пунктове, които се прибират към Турция. На ГКПП „Капъкуле“ се извършват тежки проверки, няма информация за военни на българо-турската граница.

Това съобщи кореспондентът на bTV от региона. Външното министерство има готовност да даде извънреден брифинг. Бойко Борисов е в контакт с всички служби, които могат да съберат информация за случващото се в Труция.

Във външното ни министерство заседава извънреден щаб в момента. Генщабът на Турция обяви, че ще върне демокрацията и върховенството на закона. Подчертава се, че армията е завзела властта и я контролира, защото главната цел е да се установи върховенството на закона, да се ликвидират причините за сринатата обществена сигурност. Всички международни споразумения и ангажименти с всички страни по света остават валидни, надяваме се да продължим нашите добри взаимоотношения, се посочва още в декларацията на началника на Генералния щаб на въоръжените сили на Турция. Международните граждански полети кръжат над Истанбул и се отклоняват към съседни летища.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране