20.09.2017 | 19:49
Валери Симеонов: ГЕРБ ни притиска да назначаваме калинки във властта!
Вицепремиерът призна, че има търкания в коалицията между ПФ и ГЕРБ, като даде за пример кадровите назначения

“Напоследък нямаме диалог с Борисов и коалиционните партньори. От два месеца не сме правили коалиционен съвет. Управлението е общо и отговорността е обща. Поставил съм много сериозно въпроса другата седмица да имаме политически съвет и това трябва да стане понеделник или вторник“, заяви вицепремиерът Валери Симеонов пред бТВ.

Той призна, че има много голяма диспропорция в разпределянето на постовете, които не съотвествали на коалиционното споразумение.

Вицепремиерът призна, че има търкания в коалицията между ПФ и ГЕРБ, като даде за пример кадровите назначения. По думите му така шефът на ВиК Сандански се мести във ВиК Добрич, заради предстоящото изграждане на воден цикъл в града.

„Няма коалиции, в които няма проблеми. С ГЕРБ имаме търкания, които са банални, по кадрови въпроси. Поставят се по партийни съображения шефове. Ще ви дам пример. Сложиха шефа на ВиК Сандаски във ВиК Добрич. Там има воден цикъл и пари, които трябва да бъдат усвоени. Някои от министрите са подложени под натиск. Винаги отстоявам позициите си. Като вицепремиер, поканих министър Караниколов и Емилиян Гебрев за случая „Дунарит“, за да си кажат позициите в кабинета ми. Ако искам, мога да събера папата и главния мюфтия“, каза още Валери Симеонов, който изчаквал да се запознае по случая и проверките в „Кинтекс“.

„Не можем да очакваме промени, ако назначаваме калинки. Призовавам всички министри да идват при мен, ако имат проблеми. Напоследък нямаме диалог с Бойко Борисов. Не сме правили коалиционен съвет от 2 месеца. Ако се провалим, и аз ще бъда виновен и отговорен също. Поставих въпроса за политически съвет в понеделник или вторник пред Цветан Цветанов. Направили сме много добра програма, която с ГЕРБ трябва да я изпълним за 4 години. Взаимоотношенията ни с ГЕРБ трябва да се нормализират и да има разговори“, коментира вицепремиерът.

„По случая с „Дунарит“ поканих в моя кабинет г-н Гебрев и икономическия министър Емил Караниколов и те изложиха аргументите си. Всичко започна от складираните боеприпаси в Бургас, които са реална опасност. Поискал съм и от единия и от другия да ми дадат доклад и становище за взаимоотношенията между „Емко“ и „Кинтекс“. Надявам се до дни проблемът да бъде решен“, допълни Симеонов.

Вицепремиерът коментира и информацията, която оповести във Фейсбук, че е уволнена шефката на шефката на ДНСК Милка Гечева, след което от регионалното министерство опровергаха.

„Имах информация от вторник, които споделих във Фейсбук. Още от юли месец поставих въпроса за нейното освобождаване и изложих мотивите си. Има много хора, които са засегнати от дейността на ДНСК. Приемете го като информация в аванс“, коментира още лидерът на НФСБ.

„Смятам, че трябва да бъде освободена, тъй като поискахме становище по тези популярни обекти в Слънчев бряг. Подадохме сигнал за тези заведения, които заемат повече от декар площ, а са окачествени като преместваеми. Как се вдига декар и половина“, обясни вицепремиерът.

Той заяви, че хората, които отиват в Слънчев бряг, за да упражняват звуков терор върху стотици хиляди почиващи, не са важни.

„Всичко това, за да могат някакви си тарикати, да вадят големи печалби. Оборотите им са по 100 000 лв. за вечер. Всичко това съсипва българския туризъм“, допълни Симеонов.

3 коментара

  1. другаре пух-ПУХИТИТИЛИ , КОЯ СЕРИЯ СЛЕДВА каза:

    Вече и цигани и циганки,които си плащаха семестрите ,завършиха П.У. „ПАИСИЙ ХИЛЕНДАРСКИ“ в Пловдив ,а не знаят да развият 1 тема по литература, или за влиянието на Ренесанса върху ЕВРОПЕцКАТА КУЛТУРА !Това го гледат като „теле в нова порта“ – от лично наблюдение го казвам – помагал съм им , и на моите теми имаха „отличен“ !
    А във ПЪРВОМАЙ провеждат всяка година СВАТБАРСКО НАДСВИРВАНЕ НА НАР.ГРУПИ- БЕЗПЛАТНО ,САМО ПО 100лв на група ,за бИНДЗина!
    Тая година групите пиха по 1 студена лимонада ,а оная певица ,дето рецитира македонските песни по ФОЛК-ТВ ,май КАВЪРДЪКОВА се казваше ,Първомайските културтрегери „хи” ПЛАТИХА 6000 ЛВ за 4-5 PLAYBACKS , НА мЪгнитуХон !
    „О,tempora , o, mores !” – беше възкликнал Алеко Константинов !
    Къде отива златния фолклор ,и бедните музиканти,устната история на народа ,язък за „БЪЛГАРСКАТА ОМИРКА“ ОТ МАКЕДОНИЯ , ОПИСАНА ОТ СРЪБСКИЯ ЕТНОГРАФ- СТЕФАН ВЕРКОВИЧ, който в 1860 г. е отпечатал в столицата на Сърбия, Белград, в княжеската правителствена печатница, един сборник „Народне песме македонски бугара“ !!
    Това е певицата Дафина от село Просеник до Сер, жена с редка памет и необикновен дар за пеене, от която записва до 270 разни песни, и която Веркович нарича „бугарска Омирка“.
    http://liternet.bg/publish9/marnaudov/predgovor.htm
    Как да сравниш нашите МАГАРИЦИ-СИЛИКОНКИ , ДЕТО В УСТАТА МЯЗАТ НА КАМИЛИ ?
    Тях ги издигна мутризацията на България ,псевдо-рожба на колониалната „ЕВРО-ДЕМОКРАЦИЯ“ и продажния АТЛАНТИЗЪМ НА БЪЛГАРСКИТЕ ПОЛИТИЧЕСКИ ДЖУДЖЕТА , НАЧЕЛО СЪС партията -МАЙКА ,и г-н за 1 ден – Филип Димитров , и Соломон Паси!
    Жална ни майка със тая „култура-халтура ” в образованието -ден да мине ,друг да дойде !!

  2. Трима ученика биха с кол и юмруци учител по английски каза:

    ” Трима ученика биха с кол и юмруци учител по английски,защото им направил забележка, че крещят из коридора и отваряли вратите на класните стои по време на час-Всичко това стана в Селскостопанската гимназия в Садово, бабаитите са задържани за 24 часа, а учителят е бил приет в болница с хематом на челото и силен световъртеж. ” – – – в-к “СКАНДАЛНО ” – свободна медия
    http://skandalno.net/%d0%b4%d0%bd%d0%b5%d1%81-%d0%b1%d0%b8%d1%8f%d1%82-%d1%83%d1%87%d0%b8%d1%82%d0%b5%d0%bb%d0%b8%d1%82%d0%b5-%d1%81-%d0%ba%d0%be%d0%bb-%d1%83%d1%82%d1%80%d0%b5-%d1%89%d0%b5-%d1%81%d1%82%d1%80%d0%b5%d0%bb-178136/
    ВЕСТНИКЪТ ТРИЕ ВСИЧКИ КРИТИЧНИ КОМЕНТАРИ -ПОВОД ДА СЕ ЗАМИСЛИМ!

  3. ДРАГАН РУМЕНОВ каза:

    ЗАЩО ПРЕМЪЛЧАВАТЕ ФАКТИТЕ, КОИТО ИЗНЕСЕ В.СИМЕОНОВ, ЧЕ 5-6 МИЛЯРДА ЛЕВА ИЗЧЕЗВАТ В ТУРИЗМА, КАТО В ЧЕРНА ДУПКА. ТИЯ ПАРИ СЕ ПРЕПИРАТ ОТ МАФИЯТА ПРЕЗ ТУРИЗМА НИ НО НЕ ВЛИЗАТ В БЮДЖЕТА. А ТОВА СА ПАРИТЕ ЗА ПЕНСИИ И ЗА ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ НАКУП. СЕГА БОРИСОВ ДА ИЗЛЕЗЕ И ДА КАЖЕ ЗАЩО ДЪРЖИ АНГЕЛКОВА И КОЙ, КОЙ, КОЙ Я НАБУТА ВЪВ ВЛАСТТА!

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране