16.11.2016 | 15:53
Валери Симеонов иска ГЕРБ да състави кабинет без Борисов
Председателят на ПГ на Патриотичния фронт (ПФ) Валери Симеонов поиска ГЕРБ да направят ново правителство с друг премиер.

Обръщам се към колегите от ГЕРБ да преценят трезво ситуацията и когато президентът Росен Плевнелиев им връчи мандата да не го връщат, а да съставят правителство в почти същия състав, но с друг министър-председател. Това заяви Симеонов от парламентарната трибуна. По думите му така ще се отговори на желанието на хората и няма да се допусне срив и анархия в държавата.

Симеонов обяви, че ПФ ще гласуват „за“ оставката на кабинета. Патриотите смятат, че това правителство е свършило много полезна работа и са били решени изключително ключови и рискови проблеми. Симеонов даде за пример стабилизирането на банковата система след КТБ, поставеното начало на промяна в Съдебната система, изплащането на дълговете по АЕЦ „Белене“, изграждането на преградното съоръжение с Турция и други.

Валери Симеонов отбеляза, че не е съгласен с изказване на Бойко Борисов, направено от трибуната на НС, че има ново мнозинство в парламента. Няма ново мнозинство в този парламент, в следващия може и да има, заяви Симеонов. Според него мнозинството си е същото, дори увеличено.

Председателят на ПГ на ПФ отбеляза, че и те са правили много компромиси, когато е било необходимо. По думите му изминалите избори са били не толкова за президент, колкото вот на недоверие.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране