26.08.2015 | 9:23
Ван Гаал шокира света с 330 млн. евро за Неймар
Бразилецът на крачка от договор с „Манчестър Юнайтед”

С напредването на трансферния прозорец слуховете около евентуално преминаване на Неймар на „Олд Трафорд” се засилват. Според последните информации, разпространени от The Sun, от „Манчестър Юнайтед” са готови да извадят колосална сума, за да привлекат бразилеца. Ръководството на „червените дяволи“ ще увеличи офертата си към „Барселона” за 23-годишния играч.

Сумата, която се посочва в медиите, възлиза на 330 милиона евро. Ако сделката се осъществи в този вариант, Неймар ще се превърне в най-скъпия футболист в света. По-рано в медиите се появиха информации, че бразилският национал е дал съгласието си да облече екипа на „Манчестър Юнайтед”. През изминалия уикенд дори се заговори, че агентът на футболиста е наблюдавал на живо мач на „червените дяволи”.

Президентът на „Барселона” Хосеп Мария Бартомеу коментира пред Радио Каталуня, че клубът няма намерение да се разделя с нападателя, но не беше много убедителен. Той призна, че има получена оферта, но тя е била отхвърлена. Офертата обаче е на стойност 190 милиона евро.

“Не искаме да се разделяме с Неймар. Той е още доста млад и искаме да завърши кариерата си в „Барса”. В близките месеци ще обсъдим продължението на контракта му, но той ще остане при нас – не толкова в близките години, а поне 5-10”, коментира Бартомеу.

Днес „Манчестър Юнайтед” играе срещу „Брюж” в реванша от плейофите на Шампионската лига. Англичаните водят с 3:1 след първата среща. Капитанът на „червените дяволи” Уейн Рууни и мениджърът Луис ван Гаал поведоха отбора към важния двубой. Впечатление направи липсата отново на вратаря Давид де Хеа. Стражът за пореден път остава извън групата, след като цяло лято името му беше свързвано с преминаване на „Сантяго Бернабеу“. В делегацията на „Юнайтед” е и изпълнителният директор Ед Шърууд. Той беше посочен от медиите и феновете за главен виновник за провала с трансфера на испанския национал Педро Родригес, който в последния момент подписа с „Челси”. Шефът на тима получи пълна подкрепа от Ван Гаал.

Холандецът обяви, че ще продължи да работи с Шерууд и няма намерение да иска неговото отстраняване.  Педро подписа с „Челси”, след като „Юнайтед” твърде дълго забави договора. Още в първия си мач със синия екип Педро отбеляза гол и записа асистенция.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране