08.07.2016 | 9:54
Въоръжен обир с престрелка в София, един е ранен
Около 3.30 часа през нощта четирима максирани са атакували офис на фирма за продажба на автомобили

Въоръжен грабеж с престрелка е станал през изминалата нощ в София, съобщи МВР.  Около 3.30 часа през нощта четирима максирани са атакували офис на фирма за продажба на автомобили в столичния квартал „Дружба“.

В офиса е имало въоръжена охрана, която отговорила на нападението. При бягството си нападателите произвели изстрел срещу единия от пазачите.  Охранителят е бил ранен в ръката. Откаран е в болница без опасност за живота.

Нападателите са успели да вземат метална каса. Не е ясно колко пари е имало в нея. По информация на БНР става въпрос за около 2000 лв.  Служители на СДВР са предприели незабавни заградителни действия за издирване на автомобила, с който нападателите са се оттеглили.

Около 4 часа е открита изоставена и подпалена кола в ж.к. „Сердика“. Огънят е погасен от столични пожарникари, отзовали се на сигнала.

Установено е, че регистрационните номера на автомобила са крадени. На двете местопроизшествия се извършва оглед. Продължава издирването на нападателите. Образувано е досъдебно производство, в рамките на което продължават процесуално-следствените действия под наблюдението на прокуратурата.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране