02.08.2019 | 21:59
Васил Божков купува радио „Фокус”?
Топ бизнесменът е готов да влезе в медийния свят като собственик на най-голямата радиоверига
Лупа

Мултимилионерът Васил Божков е готов да разшири своята бизнес империя, като влезе в медийния бранш. Един от най-успешните български предприемачи може да вложи няколко милиона евро в обявената за продажба радиоверига „Фокус”.

Според информацията ни вече са проведени предварителни разговори, но конкретно решение все още няма. Засега финансовите параметри на евентуалната сделка са тайна. Наскоро наш източник обаче се спомена, че най-голямата радиоверига в България може да смени собственика си срещу доста високата цена от 12 милиона лева.

До идеята за продажба се стигна след внезапната кончина на основателя на „Фокус” – Красимир Узунов – Поручика. Медията разполага с 60 радиостанции, 15 регионални офиса и излъчва 12 самостоятелни програми.

На тезгяха я постави вдовицата на Поручика и негова наследница –Татяна. Досега дамата с руски корени се занимаваше със собственото си дизайнерско студио „ВитаминАрт”, което се намира на няколко крачки от сградата на „Фокус” в столицата и се занимава с изработката на рекламни материали. Нейни клиенти са както частни компании, така и множество държавни институции.

Наскоро бе съобщено, че натиреният от ГЕРБ Цветан Цветанов също проявил апетит към радиото, но темата така е не намери развитие.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране