22.02.2022 | 19:10
Великобритания удари “Двореца за Путин”
Борис Джонсън обяви санкции за 5 руски банки, както и за Генадий Тимченко, Борис Ротенберг и Игор Ротенберг

Великобритания удари олигарха от филма на Алексей Навални “Дворец за Путин” като част от санкциите, които налага заради действията на Русия в Украйна. Става дума за Генадий Тимченко, който има основна роля в твърденията на руския опозиционер, че суперлуксозен и суперскъп имот на Черно море е на президента Владимир Путин и той е придобит чрез подставени олигарси.

Министър-председателят Борис Джонсъв обяви сега, че Великобритания налага санкции на 5 руски банки, предава БГНЕС. Банките, чийто авоари се замразяват, са Rossiayaz Bank, IS Bank, General Bank, Promsvyazbank и Black Sea Bank. Санкции се въвеждат и срещу трима руски граждани “със значително богатство” – Генадий Тимченко, Борис Ротенберг и Игор Ротенберг. На Тимченко и братята Ротенберг се забранява да влизат във Великобритания, замразяват се евентуалните им активи и се налага забрана за бизнес с тях.

Великобритания замразява също активите на банка “Русия”.

Джонсън заявява и, че в ДНР и ЛНР има руски военнослужещи и това представлява “инвазия”. Великобритания ще продължи да търси дипломатическо решение на кризата в Украйна, каза още Джонсън. По-рано британският премиер заяви, че Путин е “нарушил украинския суверенитет, като е изпратил войски” и обеща, че санкциите на Обединеното кралство ще “ударят Русия много силно”.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране