22.03.2024 | 22:44
ВИДЕО показва атентата в концертната зала в Москва (+18)
Четирима въоръжени мъже с автомати стрелят от упор по хора, разпръснати из фоайето

Видео показва атентата в концертната зала в Москва. Кадрите бяха споделени в социалната мрежа X. Видеото е запечатало момента, в който терористите влизат в Crocus City Hall в Москва.

 

Виждат се няколко мъже, най-малко трима или четирима, въоръжени с автомати, които стрелят от упор по хора, разпръснати из фоайето на концертната зала.

Най-малко 40 души са били убити и повече от 100 ранени, според неофициални данни.

Това е най-тежката терористична атака в Русия от години. Въоръжени лица в бойни екипи откриха огън и взривиха експлозиви в голяма концертна зала в покрайнините на Москва, пише Guardian.

Crocus City Hall е обхваната от пламъци. Видеоклипове от атаката в концертната зала показват най-малко четирима въоръжени мъже, които откриват огън с автоматични оръжия, докато паникьосаните руснаци бягат, за да спасят живота си.

Нападателите очевидно са детонирали експлозиви, тъй като звуците от взривове се чуват в други видеоклипове от атаката. Най-малко два взрива са станали в концертната зала в петък вечерта, предадоха информационните агенции.

Видео, публикувано онлайн, показва ужасяващи сцени на хора, които молят за помощ от покрива на концертната зала, докато тя гори зад тях.

Друго видео показва изображения на жертви с огнестрелни рани, лекувани на улицата пред сградата.

Все още няма поета отговорност за нападението, което държавните власти разследват като терористичен акт. Правителството на Москва ще отмени всички културни, спортни и други масови събития за уикенда след атаката, тъй като руските железници и други големи комунални услуги заявиха, че повишават сигурността.

Кметът на Москва Сергей Собянин нарече атаката „голяма трагедия“. Най-малко 70 линейки са били изпратени на мястото на атаката.

По-рано този месец САЩ предупреждения за тероризъм и казаха на своите граждани да не се присъединяват към публични събирания в Русия.

На 8 март посолството написа, че „следи съобщенията, че екстремистите имат непосредствени планове да атакуват големи събирания в Москва, включително концерти, и гражданите на САЩ трябва да бъдат посъветвани да избягват големи събирания през следващите 48 часа“.

Стрелбата в концертната зала напомня на някои от най-трагичните терористични инциденти в Европа, като атаката срещу Bataclan в Париж през ноември 2015 г. Руснаците вероятно ще си спомнят терористичната атака на Nord Ost в Москва през 2002 г., когато въоръжени мъже взеха заложници в театър.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране