05.10.2018 | 22:29
Винпром “Черноморско злато” – в обяснителен режим след проверката на Агенция “Митници”
В нарочно писмо обясняват за "кранчетата и пластмасовите туби"

Два дни след проверката на Агенция “Митници” във винпром “Черноморско злато” АД в Поморие от фабриката в открито писмо до медиите информираха за инспекцията на митничарите. Митничарите бяха във винзавода между 1-3 октомври 2018 г.

“През дългогодишната история на дружеството никога не е имало митнически и/или данъчни нарушения. През годините екипът на Черноморско злато АД е оказвал пълно съдействие на контролните органи при извършваните регулярни проверки. За последните три години дружеството е внесло над 25 млн. лева акциз и над 10 млн. лева ДДС”, гласи писмото от компанията за производство на вино.

По време на пресконференцията за проверката при тях не е споменато за “незаконни кранове”, пишат от винпрома и заявяват, че според тях изразът води към неверни внушения за незаконна дейност.

От компанията обясняват специфичния технологочен процес на производството. Дестилационната колона е съоръжение, което служи за производство на дестилат от грозде, а не за съхранение на готова продукция. Колоните се ползват между 2 и 3 месеца в годината, в зависимост от изкупвателната кампания на грозде. Течността в тези съоръжения не е краен продукт, готов за консумация, а дестилат с алкохолно съдържание между 55 и 75%, обясняват от “Черноморско злато”.

Всяка дестилационна колона фабрично съдържа барета с пробно кранче. Това е технологично изискване за работа на колоната, пишат от винпрома и цитират официално писмо от производителя на съоръженията: “Крановете на баретките на дестилационните инсталации, произведени и продадени на Черноморско злато АД, с размер ½”” са фабрично монтирани съгласно технологичните изисквания за работа на колоната”. Фирмата-производител е Бенковски Ко, София.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране