09.11.2015 | 0:01
Вместо за МВР класът може да отпадне за частната сфера
Поредната недомислица на "свищовското чудо" Владислав Горанов е в унисон с исканията на работодателите

Класът за прослужено време да отпадне и за частния сектор. Това иска финансовият министър Владислав Горанов. Възможно е кабинетът да предложи тази промяна в Кодекса на труда за обсъждане от социалните партньори.

Според Горанов класът е анахронизъм, който не отчита труда и качеството. Темата отново е на дневен ред покрай предложенията на кабинета за промени в социалните права на сектор „Сигурност“. Въпреки че не е ясно дали в крайна сметка класът ще отпадне за полицаите и другите от сектора, за държавните служители добавката не съществува още от първия кабинет на Борисов.

„Знаете, че реакцията на синдикатите е много чувствителна по тази тема, но в Кодекса на труда минималният процент, който е заложен, е 0.6 на сто на година. Увеличаването на службата не означава подобряване на качествата или ако увеличаването на времето, през което си служил, увеличава твоите качества или подобрява твоята работа, това трябва да стане чрез увеличение на заплатата, а не по този автоматичен начин, без да се отчита това“, коментира министърът. За МВР класът носи 2% към възнаграждението всяка година.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране