27.03.2019 | 15:46
Всички чакат оставката на Цветанов
Взел съм конкретно решение, ще го споделя първо с премиера, каза той на летище "София"

Взел съм конкретно решение. Засега съм го споделил само със съпругата ми. Винаги, когато вземам важно решение, го споделям първо с премиера, сега също ще застъпя така и тогава ще го съобщя.

Това бяха първите думи на Цветан Цветанов след горещо чаканото му завръщане в България след като гръмна имотният скандал. Днес трябва да стане ясно дали той ще запази постовете си в парламента и в партията.

От летището Цветанов се отправи на среща с министър-председателя, но отказа да каже къде и кога ще бъде тя. Двамата многократно разговаряли, докато зам.-председателят на ГЕРБ бе в САЩ на работно посещение, стана ясно още от думите му.

Много се наслушах и се нагледах в последните дни. Това е добре планирано мероприятие във връзка с евроизборите и с решения и коментари от последните дни, заяви той пред репортерите на летището.

От 2001 г. работим, лоялността ми към премиера и ГЕРБ ще продължи и занапред, добави той.

Заседанието на Изпълнителната комисия на ГЕРБ, което първоначално бе насрочено за четвъртък, ще бъде днес, след завръщането на Цветанов от САЩ.

Припомняме, че преди няколко дни изтече неофициална информация, че Цветан Цветанов няма намерение да подава оставки. Това обаче вбесило още повече премиера Бойко Борисов. В последните два дни все повече ключови фигури от ГЕРБ шестваха по медиите с позиция, че Цветанов трябва да понесе отговорност около скандала с апартаментите и че партията трябва да изчисти името си.

Заради “апартаментгейт” вече трима членове на правителството подадоха оставки. Правосъдният министър Цецка Цачева и зам.-министърът на спорта Ваня Колева още в събота обявиха, че напускат кабинета. Вчера оставката си депозира и зам.-министърът на енергетиката Красимир Първанов.

Евентуалната оставка на Цветанов отново бе основна тема в кулоарите на парламента днес. От ДПС предпочетоха да не коментират, но лидерът на НФСБ Валери Симеонов също намекна, че очаква Цветанов да напусне постовете си като депутат. В същото време обясни, че отстраняването му ще доведе до трус, защото “без него в парламента ще се работи много по-трудно”.

Той посочи, че не може да гадае как ще се развие ситуацията с Цветан Цветанов. Според него ролята на Цветанов е “изключително важна, значима и незаменима фигура на посредник между различните групи и крайни полюси в различните законопроекти и решения”. Той е човек, който аз специално с всяка година виждам, че се усъвършенства в ролята си на политически посредник и обединител, похвали го Симеонов.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране