03.02.2016 | 0:01
Вы все вышли из шинели Сталина!
Застинали в домашна нестабилност

Антон Хекимян, bTV: …Казвате “25 години”. Плевнелиев казва вчера, президентът на Република България: “Четвърт век след сгромолясването на Берлинската стена трябва да признае, че у нас не бе извършена смяна на елитите – същите стари лица, свързани с комунистическата партия, нейните безскрупулни служби за сигурност продължават опитите да доминират нашето общество”.

Михаил Миков, БСП: Да го каже президент в края на петата си година, мисля, че е малко странно. Той също участва в този процес, бил е и министър. Знаете, че няколко години – три години ли беше министър? – след това президент, и сега да го казваш като някакъв човек, паднал от небето, е странно. Имал е възможност по върховите позиции на властта да направи нещо, а не днес да констатира някакви нередности. Той е бил във властта.

АХ: Да констатира нещо, което всички знаем обаче – едни и същи лица 25 години.

ММ: Той е бил във властта, на върхови позиции, поне 6-7 години. Неговият произход е от комунистическо семейство. Самият той, баща му е бил апаратчик в Окръжен комитет на партията, и да ги казваш тези неща, и да разчиташ на късата памет и на незнанието на хората, е малко странно.

АХ: Те, хората, мисля, че доста добре знаят или дори да не знаят това, са сигурни в това, че номенклатурата се възпроизвежда тези 25 години и от преди това като наследство.

ММ: Ами вижте, това е въпрос на партиите, които излъчват своите кадри. Знаете, че много и от днешните, които проповядват дясна идеология политици, в миналото имат връзки с…

АХ: Именно за това казваме, че тази констатация си е правилна, но всичко лежи някъде тук из документите, г-н Миков.

ММ: Не, не всичко. Всичко лежи в морала на хората, в морала да си вдигал високо червения флаг или твоите деди и бащи да са го вдигали – и изведнъж да си се събудил за една нощ при новата политическа, геостратегическа ситуация и да си сменил идеологията си и възгледите си.

АХ: Само че пъпната връв е трябвало да бъде прерязана някъде другаде. Някъде в началото.

ММ: Мисля, че там стои това – в морала. (…)

АХ: Коментарът ви за управлението, за кабинета и за състоянието му в този момент на кабинета “Борисов”2? Между другото – поздравихте ли Бойко Борисов – стана дядо?

ММ: Потърсих го, но явно е бил ангажиран министър-председателят. Ползвам вашия ефир, за да го направя, наистина това е нещо, което в човешки план заслужава истински поздравления.

АХ: Ето, дъщеря му е родила в България, което означава, че здравеопазването трябва да е на ниво. Ако не беше сигурно, може би някъде другаде щеше да роди?

ММ: Едва ли един такъв случай трябва да бъде атестат за здравеопазването. Едва ли…

АХ: Оценката ви за управлението на Борисов в този момент?

ММ: Управлението в момента изпитва определена нестабилност вътрешно, домашна. Партиите от управляващата коалиция се позиционират така, че да бъдат с единия крак в управлението, но да поглеждат и при евентуално развитие навън, защото те разбират, че участието в управлението ги натоварва с негативи, които ги вадят от политиката.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране