25.04.2015 | 10:26
Янето се обяви за жертва на енергийната мафия
Съветникът на премиера щял да стигне до европейските институции, за да докаже, че е неправилно осъден от Овчаров

Яне Янев се обяви за свидна жертва на енергийната мафия и на нереформираната ни съдебна система. “Съдебното преследване срещу мен е за назидание на всеки, който дръзне да се изправи срещу тези хора, енергийната мафия е най-кошмарната”, каза лидерът на РЗС и настоящ съветник на премиера Бойко Борисов пред Нова телевизия.

Негодуванието на Янев идва след като загуби съдебни дела срещу бившия енергиен министър Румен Овчаров. “Борецът срещу корупцията” трябва да плати 10 000 лева за репликата си, че Овчаров е бил “част от организирана престъпна група и част от най-зловещите енергийни мафиотски мрежи на прехода”, която съдът прецени като клевета.

Тезата на Янев е, че е бил осъден в следствие на фалшификация на съдебни документи. Лидерът на РЗС обяви, че разполагал с графологична експертиза, която доказвала, че различен човек е подписал мотивите и присъдата на едно от делата, които Овчаров е спечелил срещу съветника на премиера.

Янев призова за спешна и поголовна съдебна реформа в България. “Досега все е имало съмнения за корупция в съдебната система, но аз лично не се бях натъквал на случай друг, а не съдията да е подписал съдебното решение. Тези хора нямат съвест и задръжки”, каза още премиерският съветник.

На въпрос дали е говорил по тази тема с Бойко Борисов, Янев отговори, че “не занимава министър-председателя с личните си проблеми”.  Той обаче вече бил внесъл сигнал до главния прокурор и че щял да потърси защита и от европейските институции.

1 коментар

  1. Садиков каза:

    Каквото излезе от тази пощенска кутия,всичкото е за боклука.ГЕРБ е мафиотска партия,Борисов трябва веднага да влезе в затвора.Партията на Борисов,трябва да бъде изчегъртана от политическия живот на България.Всичко това се пръскаше от плювалникът на днешният “борец”с корупцията.Вярно,че на г-н Борисов му трябва остатъкът от РЗС,но появата на този индивид,може и ще обезвери членовете и симпатизантите на ПП-ГЕРБ.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране