11.04.2016 | 0:01
Яценюк подаде оставка
Премиерът съобщава също, че неговата партия "Народен фронт" ще остане като част от коалицията в украинския парламент

Премиерът на Украйна Арсений Яценюк е подал оставка. Той разпространи видеосъобщение в социалната мрежа фейсбук, в което уточнява, че оставката му ще бъде входирана в парламента във вторник, 12 април.

„Политическата криза в страната бе изкуствено създадена. Не можем да позволим дестабилизация във властта по време на война. Но това ще бъде неизбежно, ако след оставката ми не бъде незабавно избрано ново правителство“, заявява в обръщението си Яценюк. Той посочва още, че новите му цели са извън правомощията на поста премиер, като сред тях са нов изборен кодекс, конституционна и съдебна реформа, международна подкрепа за Украйна и влизането на страната в ЕС и НАТО.

Яценюк обаче не възнамерява да излиза от политическия живот в страната. Според думите му от днес нататък той вижда своята роля в доста по-широки граници от пълномощията, които е имал като премиер, предаде РИА „Новости“. Премиерът съобщава също, че  неговата партия „Народен фронт“ ще остане като част от коалицията в украинския парламент.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране