16.09.2016 | 0:57
Юнкер: Не съм пияница, просто така си изглеждам
редседателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер имал травма на крака

Френският вестник „Либерасион“ хвърли нова светлина върху слуховете, че председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер има проблеми с алкохола.

По време на обяд с дългогодишния брюкселски репортер на вестника Жан Катрмер председателят на ЕК изказал раздразнението си от упорстващите слухове за прекомерното му пиене и ги определил като „кампания за дестабилизиране“, съобщава вестникът.

Според Юнкер много хора се заблуждавали от негова стара травма на крака, която от време на време го принуждавала да хване някого под ръка, за да запази равновесие. Колкото до разкрепостеното му на моменти поведение, коментарът на люксембургския политик бил следният: „Ако не се държиш по стандартния калъп, те обявяват или за луд, или за алкохолик“.

Катрмер не коментира достоверността на думите на събеседника си, но отбелязва, че по време на техния разговор председателят на Еврокомисията обърнал „четири чаши шампанско, придружени от най-обикновена салата“.

Репортерът също си припомня по-отдавнашен обяд с Юнкер, по онова време още премиер на Люксембург, който вместо десерт се насладил на три чаши коняк.

61-годишният председател на ЕК казал още в своя защита: „Смятате ли, че още щях да съм на поста си, ако пиех коняк от сутринта?“.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране