04.08.2016 | 20:18
Закачки с кабел и епитети – ще кажем кандидата, ама друг път
#КОЙ

Водеща, bTV: …Опозицията ви обвинява дори за саботажа на традиционния им събор в Бузлуджа. Смятате ли, че ще ви гласуват доверие и ще ви вярват за организацията на изборите?

Томислав Дончев, ГЕРБ: Сега. Първо да започнем от събора на Бузлуджа. Не знам в ролята ни на политици или на управляващи какво общо можем да имаме със сигнала, скъсания кабел или смущенията в него…

Водещ, bTV: Факт е, че прокуратурата е сезирана. Премиерът е посочен като потенциален извършител. Ще бъде ли разпитан той от прокуратурата?

ТД: За щастие премиерът често има публични изяви. Лесно може да се разбере дали е бил някъде да върши държавни дела, или е ходил да реже кабел. Ако изобщо е въпросът в кабела. Не познавам техническата същина на проблема.

В-щ: Корнелия Нинова публично ви обвини като виновник. Затова ви задавам този въпрос.

ТД: А какво очаквате да отговоря?

В-ща: Знаете ли дали е бил привикван случайно в прокуратурата?

ТД: Не мисля.

В-ща: Да бъде разпитан, все пак, посочен поименно като възможен.

ТД: Както и съм убеден, че не той е извършил техническия саботаж, който не е позволил на всички заинтересовани милиони български граждани да следят събитията на Бузлуджа. Освен това се надявам да ги има на запис – който не е могъл да ги проследи в реално време, нека има възможност да им се наслади, гледайки запис.

В-ща: Изплашен ли е Бойко Борисов от предстоящите президентски избори?

ТД: Чак пък изплашен!

В-щ: Така твърди Първанов.

В-ща: Георги Първанов: “Наистина видях г-н Борисов много притеснен, да не кажа уплашен”.

ТД: Много сме близо до изборите и всякакъв тип политически, пък и лични емоции, вземат връх. Сега оттук нататък ще чувате какви ли не цветни епитети и описания на това, което става. Спокойно, има време до изборите. Известно е, че ако човек тръгне със силен спринт от самото начало, могат да не му останат сили за финалния спринт.

В-щ: В началния спринт сте близо до премиера. Виждаме ви почти всеки ден. Предполагам, че имате наблюдения за неговата нагласа. Каква е мотивацията му – дали е уплашен, как гледа на…

ТД: Значи “уплашен”! Дали е уплашен, казах преди малко. Тоест, че не е. Иначе не знам в каква роля очаквате да вляза – в “Искрено и лично” или в ролята на негов говорител.

В-ща: По-скоро в контекста на отношенията с АБВ. Какво ще ни кажете за тази спекулация, че се водят преговори за обща двойка? Дори в медиите бяха тиражирани и кандидатите – г-н Борисов и г-н Калфин.

ТД: Ама че хубава двойка! Не, не мисля, че са водени такива преговори. И поправете ме, ако греша, в крайна сметка тази информация беше отречена от г-н Първанов. Може би, за да бъде пълна картината, трябва да питате и г-н Калфин.

В-ща: Става ли въпрос за публични закачки, а пък преди това долу да има преговори, все пак доскоро и официално (бяхте) партньори в управлението.

ТД: Закачки има. От това, което се чува, включително и тази тема, по която ме карате да давам разяснения. Тя има характер на публична закачка. Няма преговори. Нека да ви напомня, че политическата история на ГЕРБ предполага самостоятелно участие във всякакъв тип избори.

В-ща: Ухажват ли ви реформаторите например, въпреки тази заявка за самостоятелност, отново?

ТД: Ако питате мен, последните месеци по-скоро се закачат…

В-ща: И те!

ТД: …отколкото да ни ухажват. Ако използваме такива подобни битови изрази.

В-щ: Бойко Борисов ли ще е кандидатът за президент от ГЕРБ?

ТД: Е сега, ако ви отговоря на този въпрос, за какво ще си говорим до края на август?

В-ща: Ееееее, толкова много ще има да си говорим, ако ни отговорите.

ТД: Рано е да се каже. Има такъв традиционен политически цитат: рано е да се каже.

1 коментар

  1. Колев каза:

    Томи, отново пуска в действие габровските си чалъми.Започва да му стяга чепикът и се чуди как да го дава весело.Той като прозорлив и хитър габровец,вижда,че ерата на любимата му партия е към сигурния си “залез”!

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране