06.07.2022 | 23:00
Защо на САЩ и Великобритания им трябва правителство начело с Асен Василев?
До 6 м. НАТО може би ще обяви война на Русия. Това е първото правителство, което следва спуснатите заповеди дословно жертвайки интересите на народа и държавата

Партиите, които подкрепиха „Продължаваме промяната“ казаха преди дни, че са си стиснали ръцете за програма за 6 месеца. После щели да искат вот на доверие в парламента, който да покаже, дали продължават.

Изниква въпросът, защо си поставят хоризонт само от половин година. Извън официалните обяснения, че видите ли ще изпуснем парите от Европа, ако не приемем пакет от закони през това време, по-основателните отговори са най-малко три.

Първият е, че тези доказано провалени политици и партии се канят да продължат да усвояват безконтролно държавни средства и да теглят кредити.

Вторият е, че най-вероятно даденият списък от задачи за изпълнение от САЩ на Кирил Петков не е изчерпан и наследникът му в лицето на Асен Василев ще направи всичко възможно да го приключи.

Третият, който за мен е най-вероятен е, че до шест месеца НАТО може би ще обяви война на Русия. Всичките ни правителства досега, откакто сме в алианса и ЕС, са се вслушвали с повелите им. И в това има основание, след като сме техни членове, тъй както сме се съобразявали и с решенията на Варшавския договор.

Но това е първото правителство, което следва спуснатите заповеди дословно жертвайки интересите на народа и държавата. Направи го поне три пъти – с падането на ветото за Северна Македония, с взривяване на отношенията ни с Русия и произтичащите от това дългогодишни икономически последици, както и с отказа си от евтин руски газ, с което напомпа инфлацията и изгори доходите на домакинствата.

Сега по отношение на войната, към която мисля, че ни тласкат САЩ и Великобритания. Само след някой друг месец щеше да е ключова ролята на Кирил Петков, като даде пример с включване на България в конфликта на западните си колеги, които видимо вече дават заден ход. Лондон и Вашингтон често говореха на европейските премиери и президенти през него.

Припомням, че в края на май в коментар написан лично от него за „Франкфуртер Алгемайне Цайтунг“, Петков казва: „Ако най-зависимата от руски газ държава в ЕС може бързо да стане независима, то това е един вид тест за целия Европейски съюз… Аз вярвам, че Европа може да издържи този тест.“ Това е парекселанс вдигнат пръст към европейските премиери от Лондон и Вашингтон. После, Петков пръв изгони толкова голям брой руски дипломати. Само дни по-късно го последва Чехия.

Натискът да сторят същото и други европейски страни, убеден съм предстои. Затова на Лондон и Вашингтон им трябва послушен и изпълнителен български премиер, като Кирил Петков, който пръв да изпрати на бойното поле военни батальони да се бият срещу Русия без да му пука за последствията за България. Нямам съмнения, че Асен Василев е техният избор. Чрез него Англия и САЩ ще изнудват западните премиери и президенти с примера, че най-приятелската към Русия страна довчера ѝ е обявила война.

Ако наистина НАТО се включи във войната, има голяма вероятност тя да излезе от пределите на Украйна. Чрез колабирала Европа, лавинообразната инфлация и поскъпващи стоки в целия свят ще бъдат изтрити напечатаните през последните години без никакво реално покритие трилиони долари, които изкуствено крепяха икономиката на САЩ и западните страни. Иначе казано, сметката ще плати 500 милионното население на Европа, като се раздели със спестяванията си и задаващ се глад.

Валентин Иванов

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране