14.11.2016 | 21:54
Защо спи НСО? Закрийте службата, щом една ябълка не може да хване!
В НДК пред масата на ген. Румен Радев нямаше никаква зона за сигурност

В изборната нощ журналистката Илиана Беновска хвърли ябълка към новоизбрания президент Румен Радев. Защо държавната служба, призвана да опазва живота на първите мъже в държавата, не реагира? Новоизбраният президент се появи на „Дондуков“ 2 без държавни гардове.

1320 агенти работят за Националната служба за охрана в България, която харчи 40 млн. лв. на данъкоплатеца годишно – колкото са коледните добавки на 1,2 млн. пенсионери.

И за какво, след като журналистката  Беновска замери новоизбрания президент с огромна ябълка пред очите на поне 5 пазванти, десетки камери и стотици хора насред трета зала на НДК.

Ами, ако под формата на ябълка имаше бомба? Ами, ако в поднесената минути по-късно при слизането на президента от трибуната огромна икона също съдържаше нещо опасно за него, вицето му и лидера на БСП?

С очите си наблюдавах, че нито един от юначагите от НСО не мръдна, не трепна, дори не погледна въпросните обекти. Ако бяха гръмнали, просто щяха да констатират случилото се.
Да напомняме ли случая с Октай Енимехмедов и нападението му над Доган преди почти 4 години, което, ако бе извършено с боен пистолет, щеше да завърши минимум с раняване в същата зала, отново пред пазвантите от НСО и камерите.

И докога така? В много страни малки отряди от министерствата на вътрешните работи изпълняват онова, което би трябвало да вършат, но както виждаме – не успяват, 1320 души за 40 милиона лева, пише 19 минути.

Хора, които получават в пъти по-високи заплати от лекарите и учителите, от социалните работници, които сами по себе си са социално слаби, от редовите полицаи и военните! Защо?

Темата за НСО стана гръмна в социалните мрежи, след като в изборната нощ, в Международния пресцентър в НДК, журналистката Илиана Беновска подхвърли ябълка към новоизбрания президент. Беновска се впусна с червения плод в ръка към зоната за сигурност около трибуната, където бяха ръководството на БСП и новоизбраните президент и вицепрезидент на България. Тогава се оказа, че НСО очевидно не охранява пресконференцията на новия български президент, тъй като в противен случай не би допуснало някой подхвърли към предмет към трибуната.

Поведението на журналистката и поредното бездействие на служителите на държавната фирма предизвика недоволство и изумление във „Фейсбук“: „Лудата Беновска хвърля ябълки по президента. Къде са от НСО“, попита журналистът Владо Танев.

„Не знам дали Беновска трябва да си я завре, но аз бих заврял НСО някъде. Тя се засилва и подхвърля предмет по президента, без никой да попречи и да провери какъв е този предмет.

Не вярвам в която и да било друга страна службите за сигурност да позволят това. В НДК пред масата на Радев нямаше никаква зона за сигурност. Сигурен съм, че този кадър ще влезе в учебниците как не трябва да действат службите за сигурност“, гневи се Иван Такев.

В БСП също нямат отговор на въпроса защо ген. Радев не е охраняван. Няма и информация той да е отказвал охрана. За сведение – през цялото време на кандидат-президентската кампания г-жа Цецка Цачева се движеше с бронира джип на НСО и екип от 4 бодигарда.

1 коментар

  1. Илков каза:

    Много и то от най маститите копои,са били заети с охраната на най “ценното ни богатство”ББ. Колкото за “спортистката” с хвърлената ябълката,тя просто си лекува комплексите и преживява тежката загуба на своя “държаен началник”.Много “водещи” с глави на кобили,ще отидат в забвението.Една от тези глави беше заявила от национален ефир на една телевизия:”Няма по голям оратор от г-н Борисов,който да ми е гостувал при мен в студиото”.Цитирам по памет, идиотската мисъл на една класическа, мазна и хлъзгава подмазвачка.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране