04.01.2016 | 0:01
Жена без книжка тръгна за цигари, умря на пътя
Съпругът й бил в Германия на гурбет

Гюлфие Х. на 42 години от шуменското село Ивански загина на място през първия ден на годината, след като заби колата в друга. Загиналата никога не е имало шофьорска книжка.

Около 20,30 часа станала от масата, където празнували, за да отиде и да купи цигари. Качила се на опел, с полска регистрация и тръгнала към Шумен. До нея е пътувало 12-годишно момче, което само е ранено.

Според местни хора съпругът й бил в Германия на гурбет. Преди месец си докарал тази кола и тя стояло пред дома им, но Гюлфие решила да я подкара. По това време улиците били почти празни, но за лош късмет на излизане от селото на ул. „Панайот Волов” се засекли двете коли. Жената не спряла при завой наляво и не пропуснала движещия се с направо л.а.„Ауди”, управляван от 19-годишен младеж от Шумен.

Гюлфие е починала на място, премазана от ламарините и волана на колата. Причината е тежка гръдна травма. 12-годишното момче се отървало със счупен десен крак. 19-годишният водач на аудито е с комоцио, тестван е с дрегер, не е отчетено наличие на алкохол. Дали жената, преди да седне зад волана е пила, ще стане ясно като дойдат кръвните проби..

При направените в КАТ справки станало ясно, че загиналата не притежава свидетелство за управление на МПС, казаха от полицията в Шумен.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране