25.08.2016 | 0:01
Жертвите в Италия може да стигнат и 300
Засега са 122, няма данни за пострадали българи

Жертвите на жестокото земетресение в Италия са вече 122 към 21,20 часа, а броя им се увеличава непрекъснато. Според италиански медии възможно е цифрата да набъбне до над 300 души в следващите няколко часа.

Преди 2 часа премиерът Матео Ренци прелетя над най-засегнатите места в Апенинския масив над областите Марке, Лацио и Умбрия. След заседание в префектурата на град Риети, на специална пресконференция, той оповести, че броят на жертвите ще се увеличава, тъй като разрушенията са огромни и под развалините са затрупани хора.

“Не можем да кажем колко точно ще са жертвите. Молим се да са колкото се може по-малко”, обяви Ренци в изявление по държавната телевизия RAI, излъчено току-що.

Все още не се знае колко от починалите са местни жители и колко туристи, тъй като районът е ваканционен. Не е ясен точният брой на ранените, който само за Акумоли и Аматриче е 368 души. Търсят се изчезнали. Останалите без подслон са над 1500 души, само в най-разрушените селища Аматриче и Акумоли в област Лацио, Пескара дел Тронто и Аркуата дел Тронто в област Марке.

Вече са готови палаткови лагери с всичко необходимо.Спасителните дейности продължават и в този час. Може да се каже, че за разлика от друг път организацията е много по-добра. Трусовете продължават. Утре ще заседава министерския съвет, каза още Ренци и уточни, че трябва да се даде възможност за бъдещето на пострадалите райони.

Все още няма данни за пострадали българи. Оказа се, че в този район от години живее естрадната певица Росица Борджиева, емигрирала в края на 80-те. Тя обаче се свърза с близките си, за да ги успокои, че е добре и не е сред пострадалите.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране