05.12.2016 | 20:46
Жителите на “Горна баня” плашат с блокади
Хора от кварталите около незавършения Околовръстен път са заснели с дрон задръстванията в квартала

Жителите на кв. “Горна баня” заплашиха с гражданско неподчинение и блокади на пътища, ако институциите продължават да бездействат по разрешаването на транспортните проблеми в района. Хора от кварталите около незавършения Околовръстен път са заснели с дрон задръстванията, които затрудняват движението на изходите и входовете към “Горна баня”. Видеото показва трафика сутрин в час пик, както и вечер. Виждат се неспиращи върволици от коли и ТИР-ове.

“Очевидно община и държава нехаят и си прехвърлят топката едни други. Затова взимаме нещата в свои ръце, докато не видим ясен ангажимент на институциите за довършване на Околовръстното от АМ “Люлин” до бул.”Бъкстон”, заканват се от Инициативния комитет на “Горна баня”. Оттам напомнят, че това е най-натоварената част от “пръстена” на София, която се строи почти 10 години.

След заснемането на видеото е направено преброяване на автомобилите, които са преминали от ключовите кръстовища на Околовръстното. За 1 час сутринта през кръстовището на бул. “Борис III” и Околовръстния път изходящите към “Бояна” автомобили са били 1364.  От комитета подчертават, че засегнати от все по-интензивните задръствания по този участък са жителите на “Люлин”, “Суходол”, “Горна баня”, “Овча купел” 1 и 2, “Бояна”, “Княжево”, “Филиповци”, както и хилядите, идващи ежедневно от Перник.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране