10.07.2015 | 0:09
Зрелищен арест за ММА боеца Добермана
Не е потвърдено задържавето на Веско Жеков
Здравко Вълчев-Добермана

ММА боец беше арестуван при зрелищна спецакция във Варна. Маскирани и тежковъоръжени полицаи атакували заведение до хотел „Черно море”, където бил спортистът Здравко Вълчев-Добермана.

Според неофициална информация той бил първият тръшнат на земята пред стотици свидетели. Това станало около 22,30 часа. След това бил напъхан в патрулката и отведен в ареста. От полицията обаче не съобщиха официално, че той е бил сред арестуваните. В морския град усилено се спрягаха вчера имената и на бизнесмена и бивш полицай Веско Жеков, срещу когото основно била насочена операцията.

Според Блиц той е бил арестуван, докато е бил на гости у приятели в село Близнаци. Смята се, че той е ръководил престъпната групировка. Това обаче също не беше официално потвърдено. Добермана пък заработвал като негов бодигард. Вчера се заговори, че сред арестуваните бил и мъж на име Иван Балинов. Издирва се и Свилен Цонев-Електрата, бивш спецполицай.

Операцията е проведена изцяло от столични ченгета под надзора на Специализираната прокуратура в София и е по досъдебно производство за организирана престъпна група, твърдят от местната Областна дирекция на МВР. Те били напълно изолирани от софийските си колеги и в пълно неведение за провеждането на акцията. Според анализатори това показвало недоверие към местните ченгета, които били подозирани за тесни връзки със сенчестия бизнес в морския град.

1 коментар

  1. Анонимен каза:

    да ви сера в устата

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране