20.03.2018 | 0:01
20 българи пострадаха при автобусна катастрофа в Египет
Пътниците са били отведени за преглед в болницата

20 българи пострадаха вчера в катастрофа с туристически автобус в Египет, съобщи външното ни министерство. По първоначални данни петима са с фрактури, а останалите – с охлузни рани. Аавтобусът с около 40 българи се е преобърнал недалеч от град Марса Алам около 09,15 ч. местно време в понеделник. Пътниците са били отведени за преглед в болницата. Всичките имат застраховки.

По-рано сайтът на местното издание “Иджипт индипендънт” съобщи, че в катастрофата са ранени 22 български туристи. По неустановена причина автобусът с туристи, които отивали на екскурзия в град Едфу, се е обърнал на пътя. От българската мисия в Кайро са изпратили официално запитване до местните власти за уточняване на детайлите.

Стефан Богданов, представител на туроператора, съобщи за БНР от там, че състоянието на пострадалите е добро и при желание някои от тях ще могат да се завърнат в България още в сряда. Близките им са информирани за инцидента. Останалите туристи са продължили маршрута си по програмата. В момента се изясняват причините за катастрофата.

“Посолството ни в Кайро е в непрекъснат контакт с представителя на туроператора в болницата. По разпореждане на министър Захариева дипломатите ни са в готовност да окажат пълно съдействие на пострадалите граждани”, посочва МВнР. Български граждани, които желаят да получат актуална информация или да подадат сигнал за свои близки, могат да го направят на телефоните на посолството в Кайро: +202 273 63 025; +202 273 66 077 и +20 12 231 71 991.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране