05.12.2023 | 19:37
23-годишна гърла обсеби министерството на икономиката
Богдан Богданов аутсорснал ведомството на съветничката с двойна употреба Петя...

Чиновниците в министерството на икономиката са в пълен ступор и не смеят да гъкнат заради тяхна 23-годишна колежка, оплакаха се пред Lupa.bg от ведомството. Въпросната девойка се казвала Петя и изпълнявала функцията на съветник на министър Богдан Богданов.

Въпросната гърла толкова се вживяла в ролята си на икономически ментор, че без грам притеснение отваряла мейла на министъра, когато той е ангажиран с други задачи, и смело отговаряла от негово име по всякакви въпроси. И сама се хвалела с подвизите си.

„Петя дори си позволява да влиза (сама!) на срещи с посланици, когато Богданов отсъства! И даже не си прави труда да вика представители от Дирекция „Външно-икономическо сътрудничество”, какъвто е редът… Това е абсолютно недопустимо!”, разказа чиновник от икономическото министерство.

Той обясни, че във външно-икономическите дирекции работели сериозни ресорни експерти, които са в час с проблематиката и договореностите с всяка отделна страна. Точно затова тяхното присъствие на подобни срещи било задължително. Но Петя не смятала така.

„Не може служителка на няколко месеца да се среща сама с посланици – то министърът не е редно да е сам! Но тя просто го е обсебила и прави, каквото си иска”, споделиха нейни колеги. Освен че поведението на Петя било абсолютно непрофесионално, ситуацията била крайно неприятна за всички, тъй като никой не смеел да гъкне пред нейните своеволия.

„В това министерство сме виждали всякакви чудеса, но такова чудо не сме…!”, признават по-старите кадри, спомняйки си за аферите и шумните любовни скандали на министър Трайчо Трайков преди години. По същия начин сега шушукали за Богдан Богданов, че е аутсорснал управлението на младо гадже.

Общо взето ситуацията в Министерството на икономиката много наподобявала на тази в Столична община. Служителите там също са пропищели от 25-годишна девойка, иззела изцяло комуникациите на кмета Васил Терзиев.

1 коментар

  1. Адам каза:

    В това министерство помним любовните трепети и на Лукарски и на Нинова……

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране