24.03.2019 | 18:49
Апартамент гейт не тръгна от България
Свиленски бе категоричен, че БСП няма за какво да се извинява

Нещата, които се случват в държавата вече не ни изненадват. Това заяви заместник-председателят на ПГ на БСП Георги Свиленски пред БНР.

Според него разрасналият се скандал с апартаментите на властта е придобил огромни размери и основният въпрос е дали българският парламент е приемал закони в интерес на дадена фирма. Свиленски подчерта, че е важно как ще си свърши работата комисията, която трябва да провери съответните случаи. Тя неведнъж е проверявала подобни случаи и винаги излиза с констатацията, че няма проблеми, посочи той и напомни, че въпросната комисия е назначена лично от Цветан Цветанов.

“Точно в този скандал БСП няма никакво участие. Всички вие знаете откъде дойде информацията. Със сигурност тя не е от България. И г-н Цветанов, и г-н Борисов трябва много добре да си направят изводите. Кой и защо, и защо точно сега дава тези сигнали”, изтъкна Свиленски, напомняйки, че информацията за сделките с луксозните апартаменти се появи най-напред в “Свободна Европа”.

Той изрази мнение, че първо скандалът трябва да се разнищи докрай и да стане ясно ощетена ли е българската държава. Кой точно е инициирал скандалните данни не било толкова съществено според него.

Свиленски бе категорич, че БСП няма за какво да се извинява, ако след проверката всичко с разследваните имоти излезе законно, защото те са извършили само “констатация на това, което е излязло в една медия”.

По отношение на апартамента, закупен от лидера на социалистите Корнелия Нинова също на преференциални цени, зам.-председателят на БСП отказа да играе ролята на неин адвокат. “Тя ясно обясни в коя година на какви цени е закупила даденото жилище – 2004 година или 2003, преди 19 години, когато г-жа Нинова не е била нито народен представител, нито зам.-министър, както се опита вчера някой да каже, че вече е била зам.-министър, нито е имала намерение да се занимава с политика”, обобщи той.

Въпреки разкритията БСП няма да връща депутатите си в Народното събрание, за да иска анкетна комисия по случая. Според Свиленски предсрочни парламентарни избори вече са неизбежни.

Няма как в едно гнездо на оси да влезеш с добри намерения, отсече той.

Припомняме, вчера министърът на правосъдието Цецка Цачева подаде оставка, след като е имала разговор с премиера Бойко Борисов в Министерския съвет, на който сама е пожелала да напусне правителството. Причината е закупеният от нея апартамент на занижени цени в елитния столичен квартал “Изток”. Малко по-късно оставка подаде и заместник-министърът на спорта Ваня Колева.

По-рано днес от БСП поискаха не само оставката на председателя на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов, но и напускането му на българската политика.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране